Aj keď môže roláda na prvý pohľad vyzerať zložito, nenechajte sa odradiť. Príprava je jednoduchá, takže ju naozaj zvládne každý. Lahodná kombinácia kakaového cesta a tvarohového krému, ktorú navyše dopĺňa čerstvý banán, je jednoducho skvelá. A čokoláda navrchu doťahuje jej vzhľad k dokonalosti.
Na roládu budeme potrebovať:
- 60 g hladkej múky
- 50 g trstinového cukru
- 10 g kakaa
- 4 vajcia
- 2 PL vody
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1 PL repkového oleja
- štipka soli
Na náplň budeme potrebovať:
- 250 g jemného odtučneného tvarohu
- 100 g smotanového syra
- 2 väčšie banány
- vanilkové flavor drops podľa chuti
Na dokončenie budeme potrebovať:
- 40 g horkej čokolády
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Začneme prípravou roládového cesta. Do dvoch misiek si oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme vodu, trstinový cukor a vyšľaháme do hustej bielej peny. Potom pridáme olej, preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom, opatrne premiešame. Ďalej si vyšľaháme bielky so soľou do tuhého snehu. Ten potom opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C.
Pečieme približne 10 – 15 minút. Ešte horúce cesto si preložíme na navlhčenú utierku a opatrne ho z dlhšej strany zrolujeme. Takto ho necháme vychladnúť.
Medzitým, čo nám bude cesto chladnúť, sa pustíme do prípravy krému. Tvaroh vyšľaháme so smotanovým syrom a dosladíme ho vanilkovými flavor drops podľa chuti. Keď je roláda vychladnutá, roztiahneme ju, aby nám vznikol obdĺžnik, a ten natrieme pripraveným krémom. Naň položíme olúpané banány za seba po celej dĺžke a roládu z dlhšej strany pevne zavinieme. Na záver ju pokvapkáme rozpustenou čokoládou a pred krájaním ju necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 – 3 hodiny.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 kus (celkom 15 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 111 kcal |
Bielkoviny | 5,5 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 5 g |
Takú nadýchanú roládu si môžete vychutnať napríklad k popoludňajšej káve alebo aj kedykoľvek inokedy, keď budete mať chuť na sladké.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár