Fitness recept: Čokoládová roláda plnená tvarohovým krémom a banánom

Fitness recept: Čokoládová roláda plnená tvarohovým krémom a banánom

Aj keď môže roláda na prvý pohľad vyzerať zložito, nenechajte sa odradiť. Príprava je jednoduchá, takže ju naozaj zvládne každý. Lahodná kombinácia kakaového cesta a tvarohového krému, ktorú navyše dopĺňa čerstvý banán, je jednoducho skvelá. A čokoláda navrchu doťahuje jej vzhľad k dokonalosti.

Na roládu budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

Na dokončenie budeme potrebovať:

Čokoládová roláda plnená tvarohovým krémom a banánom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Začneme prípravou roládového cesta. Do dvoch misiek si oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme vodu, trstinový cukor a vyšľaháme do hustej bielej peny. Potom pridáme olej, preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom, opatrne premiešame. Ďalej si vyšľaháme bielky so soľou do tuhého snehu. Ten potom opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C.

Čokoládová roláda plnená tvarohovým krémom a banánom - postup

Pečieme približne 10 – 15 minút. Ešte horúce cesto si preložíme na navlhčenú utierku a opatrne ho z dlhšej strany zrolujeme. Takto ho necháme vychladnúť.

Medzitým, čo nám bude cesto chladnúť, sa pustíme do prípravy krému. Tvaroh vyšľaháme so smotanovým syrom a dosladíme ho vanilkovými flavor drops podľa chuti. Keď je roláda vychladnutá, roztiahneme ju, aby nám vznikol obdĺžnik, a ten natrieme pripraveným krémom. Naň položíme olúpané banány za seba po celej dĺžke a roládu z dlhšej strany pevne zavinieme. Na záver ju pokvapkáme rozpustenou čokoládou a pred krájaním ju necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 – 3 hodiny.

Čokoládová roláda plnená tvarohovým krémom a banánom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 kus (celkom 15 kusov)
Energetická hodnota111 kcal
Bielkoviny5,5 g
Sacharidy11 g
Tuky5 g

Takú nadýchanú roládu si môžete vychutnať napríklad k popoludňajšej káve alebo aj kedykoľvek inokedy, keď budete mať chuť na sladké.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *