Fitness recept: Chrumkavá pizza, ktorá má len 54 kcal v jednom kúsku

Fitness recept: Chrumkavá pizza, ktorá má len 54 kcal v jednom kúsku

Poznáte človeka, ktorý by nemal rád pizzu? My nie, preto sme sa rozhodli, že pripravíme recept, s ktorým si túto taliansku dobrotu môže doma ľahko urobiť každý. Stačí zmiešať pár ingrediencií, ktoré vytvoria lahodné cesto. No a naň potom môžete dať všetko, čo máte radi. Skvele bude chutiť s rôznymi šunkami, syrmi aj zeleninou. Pokiaľ neviete, akú kombináciu zvoliť, inšpirujte sa naším receptom. My sme stavili na kombináciu kečupu, olív, paradajok a mozzarelly. A za toto spojenie ručíme svojimi chuťovými pohárikmi.

Na cesto budeme potrebovať:

Na dokončenie budeme potrebovať:

Chrumkavá pizza, ktorá má len 54 kcal v jednom kúsku - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske si zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Prilejeme mlieko a ručne vypracujeme pevné a nelepivé cesto. Pokiaľ máme čas, môžeme ho nechať pár minút odležať v chladničke. Potom si z neho vytvoríme guľu, ktorú na ľahko pomúčenej doske pomocou valčeka alebo rúk vytvarujeme do tenkého kruhu. Jeho priemer by nemal byť väčší ako panvica, na ktorej budeme cesto opekať. Základ na pizzu potom nasucho opečieme na väčšej panvici z jednej strany, kým sa nezačne nafukovať. Cesto neobraciame a namiesto toho panvicu odstavíme zo sporáka. Základ rovno potrieme kečupom a rozložíme naň nakrájané olivy a paradajky. Nakoniec pizzu ešte zasypeme nastrúhanou mozzarellou a posypeme sušenou bazalkou.

Chrumkavá pizza, ktorá má len 54 kcal v jednom kúsku - postup

Ďalej je ešte potrebné ju zapiecť. Pokiaľ máme panvicu vhodnú do rúry, je to o to jednoduchšie. V opačnom prípade je potrebné pizzu preniesť na plech vyložený papierom na pečenie. Takmer hotovú pizzu zapekáme v rúre na 220 °C asi 5 – 10 minút. Hneď ako sa mozzarella pekne roztečie po povrchu pizze, máme hotovo. Než sa do nej pustíme, dozdobíme ju lístkami čerstvej bazalky. Tie jej dodajú tú pravú chuť Talianska.

Chrumkavá pizza, ktorá má len 54 kcal v jednom kúsku
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 8 kusov)

Energetická hodnota54 kcal
Bielkoviny3 g
Sacharidy7,5 g
Tuky1 g
Vláknina1,5 g

Na pizzu už nemusíte chodiť len do talianskej reštaurácie. Túto dobrotu si ľahko vytvoríte za chvíľu aj doma. Výhodou je, že jeden kúsok má iba cca 54 kcal.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *