Fitness recept: Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou

Fitness recept: Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou

Milujete jedlá zo zdravých a nutrične vyvážených ingrediencií? Tak zbystrite pozornosť! Pripravili sme si pre vás fitness recept na tekvicové rizoto s kuracím mäsom, ktoré vás prekvapí krémovou chuťou a obsahom až 45 g bielkovín na jednu porciu. Poďme na to!

Potrebujeme:

  • 360 g kuracích pŕs 
  • 200 g dlhozrnnej ryže Arborio 
  • 1 stredne veľkú tekvicu hokkaido (150 g tekvicového pyré)
  • 50 g parmezánu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml bieleho vína
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • olivový olej v spreji
  • soľ, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, sladkú papriku na dochutenie
Ingrediencie na krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu rozrežeme na polovicu a vydlabeme z nej jadierka. Následne ju vložíme do rúry a pečieme približne 50 minút, kým nie je mäkká. Po upečení a vychladnutí tekvicu ošúpeme a tyčovým mixérom rozmixujeme na hladké pyré.

Medzitým si osolíme a okoreníme kuracie prsia, ktoré zľahka opečieme z oboch strán na panvici s trochou olivového oleja. Následne k nim prilejeme malé množstvo vody, prikryjeme hrniec a dusíme kuracie prsia, kým nezmäknú. Na druhej panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme k nej ryžu. Chvíľu všetko spolu opekáme a potom zmes zalejeme vínom. Za stáleho miešania počkáme, kým sa časť vína odparí a začneme k rizotu po troške prilievať zeleninový vývar. Ryžu varíme na miernom ohni približne 20 minút, pričom kontrolujeme, aby bola neustále ponorená vo vývare.

Keď je ryža takmer mäkká, vmiešame do nej tekvicové pyré a podľa chuti osolíme. Chvíľu všetko spolu varíme a na záver do rizota pridáme nastrúhaný parmezán. Servírujeme s nakrájanými kuracími prsiami, parmezánom a troškou petržlenovej vňate. Prajeme vám dobrú chuť!

Fitness recept: Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 PORCIU (CELKOVO 3 PORCIE) 
Kalórie543
Bielkoviny45 g
Sacharidy60 g
Tuky7 g

Vyskúšate recept na krémové tekvicové rizoto aj vy? Dajte nám vedieť do komentára a nezabudnite náš fitness recept zdieľať ďalej.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *