Fitness recept: Domáca orechová granola

Fitness recept: Domáca orechová granola

Chrumkavá granola, ktorej zloženie budete poznať od A až po Z! Pripravte si aj vy domácu granolu, ktorej recept je tak rýchly a jednoduchý, že sa zaručene stane vašimi tradičnými raňajkami. Navyše, vám vďaka kombinácii orechov, čokolády a medu bude zaručene chutiť. Pusťme sa do toho!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si v mikrovlnke alebo nad horúcou vodou roztopíme kokosový olej. Následne ho nalejeme do väčšej misy, pridáme med, škoricu, soľ a všetko spolu dobre premiešame. Potom pridáme ovsené vločky a oriešky. Všetko spolu kvalitne zmiešame, aby boli vločky a oriešky obalené v tekutej zmesi. Následne môžeme túto zmes vyliať na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne ju naň rozotrieme. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 150℃ a pečieme asi 20 minút. Po 10 minútach zmes premiešame a necháme dopiecť. Keď je granola upečená dozlatista, môžeme ju vybrať z rúry.

Ak chceme, aby nám vznikli “granolové hrudky”, stačí zmes jemne na plechu popritláčať a nechať ju takto počas procesu chladnutia. Po vybratí granoly z rúry ju posypeme čokoládou, ktorá sa vďaka teplote ľahko roztopí. Pokiaľ chceme, aby sa čokoláda neroztopila, pridáme ju až keď bude granola vychladená. Takto pripravenú granolu uchovávame vo vzduchotesnej nádobe a vychutnávame si ju s mliekom, jogurtom či v obľúbenej raňajkovej kaši!

Fitness recept: Domáca orechová granola
Nutričné hodnoty
na 1 porciu – 30 g (celkovo 29 porcií)
Kalórie163
Bielkoviny3 g
Sacharidy14 g
Tuky10,5 g
Vláknina1,6 g

Veríme, že vám táto domáca orechová granola oživí raňajky a nabije vás dostatkom energie na celý deň! Ak by ste chceli týmto receptom potešiť aj svoje okolie, nezabudnite ho s ním zdieľať.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *