Fitness recept: Cuketový perník s čokoládou

Fitness recept: Cuketový perník s čokoládou

Cuketa patrí medzi univerzálne suroviny, ktoré sa dajú zakomponovať do sladkých aj slaných jedál. Veľkou výhodou je, že má vo väčšom množstve pomerne nízku energetickú hodnotu. Keď ju potom pridáte do jedla, môžete zjesť väčšie množstvo bez toho, aby ste si na účet pripísali hromadu kalórií. Nášmu perníku navyše dodá vláčnosť, vďaka čomu sa doslova rozplýva na jazyku. Ideálny ako dezert, raňajky alebo snack.

Budeme potrebovať: 

Cuketový perník s čokoládou – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V jednej miske zmiešame suché ingrediencie, teda múku, proteín, xylitol, kakao, perníkové korenie a kypriaci prášok. Všetko dôkladne premiešame a postupne pridáme nastrúhanú a vyžmýkanú cuketu aj tekuté ingrediencie, teda rozpustený kokosový olej, med, vajcia a flavor drops. Všetko dôkladne premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Náš mal rozmery 24×24 cm. Doň potom nalejeme cesto, dáme ho do rúry vyhriatejna 170 °C a pečieme asi 25 minút. Po upečení natrieme perník jahodovým jammy spreadom.

Cuketový perník s čokoládou – postup

Následne si rozpustíme čokoládu (vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke) a celý povrch ňou polejeme. Čokoládovú vrstvu ešte posypeme nasekanými kešu orechmi a máme hotovo. Potom stačí nechať perník trochu vychladnúť a môžeme ho podávať.

Cuketový perník s čokoládou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 kus (spolu 16 kusov)
Energetická hodnota155 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy15 g
Tuky7 g
Vláknina4 g

Ak máte radi vláčne dezerty a navyše sa potrebujete zbaviť časti cukiet z úrody, tento dezert je super voľbou. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *