Fitness recept: Cestoviny s krémovou hráškovou omáčkou a vysokým obsahom bielkovín

Fitness recept: Cestoviny s krémovou hráškovou omáčkou a vysokým obsahom bielkovín

Neviete, ako do jedálnička zaradiť viac strukovín? Potom je pre vás dnešný recept ako stvorený. Tentokrát sme sa totiž rozhodli pripraviť krémovú omáčku z hrášku a podávať ju s hrachovými cestovinami. Hotový pokrm je tak nabitý bielkovinami a tiež dôležitou vlákninou. Okrem toho si vás samozrejme získa aj svojou lahodnou chuťou, v ktorej dominuje spojenie jemného hrášku a slaných tvarôžkov. A viete, čo je na tom najlepšie? Že príprava celého jedla netrvá viac ako 10 minút.

Budeme potrebovať:

Fitness recept: Cestoviny s krémovou hráškovou omáčkou a vysokým obsahom bielkovín - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si dáme variť hrachové cestoviny a pripravíme ich podľa návodu na obale. Potom sa pustíme do prípravy hráškovej omáčky. Hrášok z konzervy precedíme, aby sme sa zbavili nálevu. Takto nám ostane cca 260 g pevného podielu. Ten následne rozmixujeme dohladka. K zmesi pridáme mlieko, čierne korenie, soľ aj sušený cesnak a opäť rozmixujeme. Potom si vezmeme tvarôžky, nakrájame ich nadrobno a primiešame do hráškovej hmoty.

A môžeme sa pustiť do servírovania. Vezmeme si dva taniere, do ktorých rovnomerne rozdelíme uvarené cestoviny. Tie následne polejeme hráškovou omáčkou a výsledné jedlo môžeme dozdobiť žeruchou alebo hráškom.

Náš tip: Hrášková omáčka chutí skvele aj s klasickými pšeničnými cestovinami. Ak sa samozrejme snažíte schudnúť, môžete ju skombinovať taktiež s našimi cestovinami ZERO Noodles, ktoré sú úplne bez sacharidov a obsahujú len 7 kcal na 100 g.

Cestoviny s krémovou hráškovou omáčkou a vysokým obsahom bielkovín
Nutričné hodnoty1 porcia bez zdobenia (celkom 2 porcie)
Energetická hodnota440 kcal
Bielkoviny36 g
Sacharidy65 g
Tuky1,5 g
Vláknina11 g

Cestoviny s hráškovou omáčkou chutia výborne teplé aj studené. Sú tak perfektným obedom do krabičky, ktorý si môžete vziať kamkoľvek so sebou.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *