Antipasto šalát je dobrota, ktorú nájdeme v jedálnych lístkoch reštaurácií rôznych kútov sveta. Preto sme sa dnes do prípravy pustili aj my, len sme recept ľahko upravili, aby obsahoval viac bielkovín a lepšie tak zapadol do vyváženého jedálnička.
Budeme potrebovať:
- 200 g proteínových cestovín (dajú sa použiť aj klasické pšeničné, ale zmenia sa potom nutričné hodnoty pokrmu)
- 100 g sušených paradajok bez oleja
- 100 g salámy (50 g pikantnej, 50 g nepikantnej)
- 100 g mini mozzarell light
- 10 g balzamikového octu
- 10 g strúhaného parmezánu
- 4 g olivového oleja
- 2 červené papriky
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť rukoly
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- štipku mletého chilli
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup
Začneme tým, že si uvaríme cestoviny podľa návodu. Potom si prepláchneme rukolu a dáme ju bokom. Červenú papriku nakrájame na menšie kocky a nadrobno rozkrájame aj cesnak a sušené paradajky. Oba typy salámov si potom nakrájame na prúžky, z mozzarelly zlejeme vodu a guličky dáme bokom. Potom si v miske zmiešame všetky ingrediencie, ktoré sme si takto pripravili.
Následne k nim prilejeme aj olivový olej, balzamikový ocot a soľ, korenie aj chilli, všetko zamiešame a primiešame aj guličky mozzarelly s cestovinami.
Nakoniec už len šalát naservírujeme na tanier a zasypeme nastrúhaným parmezánom.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (celkom 3 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 519 kcal |
Bielkoviny | 33 g |
Sacharidy | 49 g |
Tuky | 19 g |
Vláknina | 10 g |
Tento šalát bude chutiť skvele aj za studena, preto si ho pokojne môžete vziať v krabičke na obed napríklad do práce.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár