Simeon Panda – fitness model, ktorý patrí k najvplyvnejším influencerom sveta

Simeon Panda – fitness model, ktorý patrí k najvplyvnejším influencerom sveta

Britský sympaťák Simeon Panda patrí k najvplyvnejším fitness influencerom na svete. Okrem toho je aj úspešným podnikateľom s vlastnou športovou značkou Just Lift, ktorá má vo svojom portfóliu rôzne fitness doplnky a oblečenie. Jeho postava je výsledkom ťažkých váh a striktného dodržiavania princípov clean eating stravovania.  Počas niekoľkých rokov sa mu podarilo vybudovať doslova digitálne impérium na sociálnych sieťach, kde ho sleduje 13 miliónov fanúšikov. Aj to je dôvod, prečo si na svojej prezentácii dáva skutočne záležať. 

Zverejnenie jednej konkrétnej fotografie z luxusného hotela pri bazéne na Cypre ho však doteraz mrzí. Dostala sa totiž do hľadáčika motivačných webov, ktoré na ňu pridali citát. Ako uviedol na svojom blogu, podobným motivačným citátom veľmi nefandí. Svojich fanúšikov učí, že úspech môžu dosiahnuť iba tvrdou prácou, ktorou sa zároveň prezentuje. Fotky plné luxusu a citátov nepovažuje za inšpiratívne. Tvrdí, že ho nepoháňajú peniaze, ale spokojnosť s tým, že dokáže prekonávať ťažké prekážky či limity. 

Kvôli útlej postave začal experimentovať s cvičením

Jeho fitness cesta začala v šestnástich. Napriek tomu, že športoval, bol vysoký a štvala ho útla postava. K cvičeniu sa dostal prostredníctvom spolužiaka, ktorý na sebe makal doma v garáži. Keď videl jeho postavu, pýtal si rady, ako by sa k takejto postave dopracoval tiež. Ešte v ten istý deň si kúpil domov závažia, s ktorými hneď začal trénovať. K cvičeniu pristupoval s nadšením a veľmi rýchlo pochopil, že výsledky požadujú dôslednosť a vytrvalosť. 

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Keď prišli prvé výsledky, tešili ho chvály okolia a jeho motivácia rástla. Tréningy ho naučili na sebe poctivo pracovať, k čomu motivuje aj svojich fanúšikov. Jeho obľúbenou svalovou partiou je chrbát. Do tréningovej rutiny odporúča zaradiť hlavne tri cviky – drepy, bench press a mŕtvy ťah. Práve drepy považuje za najťažší cvik, ale zároveň dodáva, že prinášajú najviac výsledkov. Hlavne začiatočníkom odporúča, nech sa vykašlú na pokročilé techniky ako supersety či dropsety a sústredia sa skôr na budovanie základov. 

Tréningy sedem dní v týždni bez odpočinku

Simeon Panda je fanúšikom princípu pyramídy, teda zvyšovania váhy a znižovania počtu opakovaní v sérii. Zároveň apeluje aj na dôležitosť tréningového plánu, ktorého by ste sa mali držať dlhší čas. Odporúča to hlavne začiatočníkom, ktorí by mali byť trpezliví, kým prídu prvé výsledky. Zaujímavosťou je, že on sám trénuje sedem dní v týždni bez odpočinku. Dvíha ťažké váhy a zaraďuje aj kardio. Nehovorí, že je to nutné až v takej častej miere, ale považuje to za správne a návštevu posilňovne pokladá za svoju dennú potrebu. Popri tvrdých tréningoch je aj zástancom veľmi prísneho dodržiavania stravy. Celý rok sa snaží držať pravidiel clean eating stravovania, do ktorého občas zaraďuje aj cheat meal. Jedáva 5 až 6x za deň a jeho jedálniček tvorí väčšinou veľa rýb, pretože sú jednoduché na prípravu, červené mäso, kuracie mäso, vajíčka a zelenina. 

Kontroverzia spojená s užívaním steroidov

Simeon Panda o sebe zaryto tvrdí, že je naturálom. Napriek jeho posolstvám o tvrdej drine v cvičení či stravovaní sa nevyhol podozreniam z užívania steroidov. Tie nikdy nepriznal a z obvinení verejnosti bol nešťastný. 

“Mám pocit, že musím ľuďom ukázať, čo sa dá dosiahnuť pomocou naturálneho budovania svalov, ak do toho idete na 110 % a robíte to správne.”

– Simeon Panda 

Pochybovačov sa snažil snažil niekoľkokrát presvedčiť, že za jeho formou je iba poctivé cvičenie a strava. Simeon Panda argumentuje účasťou v súťaži Musclemania, kde je jednou z podmienok naturálna forma a každý účastník musí prejsť testom na steroidy. Zároveň podstúpil detektor lži, ktorý s 98 % presnosťou nepreukázal, že by Simeon počas dvoch otázok o steroidoch klamal. 

Hlasy kritikov však napriek tomu neutíchali, no Simeon Panda sa napriek tomu nevzdával. Výsledky detektoru lži neskôr doplnil aj testom vlasového folikulu, ktorý dokáže odhaliť užívanie steroidov až 90 dní po ukončení kúry. Aj tento test absolvoval úspešne. Pochybovačom to však nestačí, pretože o dátume testu vedel a s prípadným užívaním steroidov mohol prestať skôr. Toto všetko a ešte oveľa viac sa dozviete v našom novom videu, v ktorom vás Ján Liška zoznámi so Simeonom Pandom. Potom sa s nami nezabudnite podeliť o vaše názory.

Čo si o obľúbenom fitness influencerovi myslíte vy? Veríte, že svoju postavu vymakal prirodzeným spôsobom alebo sa prikláňate k verzii so steroidmi? Pevne veríme, že sa vám tento článok páčil, a budeme radi, ak ho podporíte zdieľaním.

Zdroje:

[1] Simeon Panda – https://simeonpanda.com

[2] Simeon Panda Bodybuilder – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/simeon-panda/

[3] Simeon Panda Biography – https://www.thefamouspeople.com/profiles/simeon-panda-31845.php

[4] Phillip Ellis – Watch Bodybuilder Simeon Panda Break Down How He Built His Digital Fitness Empire – https://www.menshealth.com/fitness/a33379624/bodybuilder-simeon-panda-ct-fletcher-just-lift-fitness-empire/

[5] Who is Simeon Panda ? know more about MuscleMania Pro tag holder – https://www.funmansite.com/health-fitness/who-is-simeon-panda-know-more-about-musclemania-pro-tag-holder/

[6] Muscle Mania: Simeon Panda – https://musclemania.com/tag/simeon-panda/

[7] Simeon Panda: Beast Mode To Bodybuilder – https://blackdoctor.org/simeon-panda-beast-mode-to-bodybuilder/

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *