Larry Wheels: Hora svalov a powerlifterský rekordman, ktorý v objemovke prijíma aj 5500 kcal denne

Larry Wheels: Hora svalov a powerlifterský rekordman, ktorý v objemovke prijíma aj 5500 kcal denne

Larry “Wheels” Williams je známy ako powerlifterská extra trieda. vlastnú fitness značku Personal Record Lifestyle a je autorom mnohých autentických programov pre začiatočníkov. Učí ich základom powerliftingu, ale aj rozvoju sily a budovaniu svalov. Jeho postava je symbolom úspechu a ťažkej práce. Na Instagrame ho sleduje neuveriteľných 2,4 milióny fanúšikov, ktorým ukazuje, že plniť si svoje sny nie je nemožné. Aj napriek  doterajším úspechom to však v živote nemal jednoduché a začínal doslova od nuly. Aký bol jeho príbeh? 

Detstvo v znamení chudoby, pestúnskych rodín a šikany

Larry “Wheels” Williams sa narodil 3. decembra v roku 1994 v Bronxe. Táto štvrť je známa vysokou kriminalitou a podobne veľkou mierou chudoby. Ani Larryho detstvo nebolo iné. Po tom, čo jeho matka stratila právo na Larryho starostlivosť, musel stráviť niekoľko rokov v pestúnskych rodinách. 

Počas svojich detských čias sa nevyhol chudobe, ani šikane. Keď mal 12 rokov opustil New York a presťahoval sa za svojou mamou na karibský ostrov Saint Martin. Tam to mal ťažké, pretože žiadne z detí nehovorilo po anglicky. 

Jeho prvou činkou bola rukoväť od metly

Larry sa dostal k posilňovaniu keď mal 14 rokov. Ak vám niekto povie, že začínal od nuly, v jeho prípade to platí asi dvojnásobne. Prvá činka, s ktorou Larry Wheels cvičil bola  rukoväť od metly, na ktorej konce umiestnil ako závažia betónové tvárnice. Po dvoch rokoch mimo USA sa však s matkou rozhodli vrátiť do Bronxu.

Larry si tam našiel prácu, aby si mohol dovoliť zaplatiť fitko a začal sa naplno venovať svojej premene. S rastom svojich svalov pochopil, že práve powerlifting sa stane jeho devízou. Chcel byť väčší a silnejší. 

Úspechy v súťažiach, ale aj svetové rekordy

Netrvalo dlho a mladý nádejný bodybuilder doslova podľahol čaru powerliftingu. Začal súťažiť a ani jeho úspechy na seba nenechali dlho čakať. Larry Wheels si na svoje konto pripísal prvú súťažnú výhru v čase, keď mal len 18 rokov. Do povedomia širokej verejnosti sa dostal v roku 2017, kedy sa mu podarilo vytvoriť svetový rekord v trojboji s váhou 1031 kg. 

V roku 2020 sa tešil z ďalšieho rekordu, kedy na Arnold Sport Festivale prekonal vtedajšieho rekordmana Erica Lilliebridgea. Jeho trojbojový výsledok bol famóznych 1075 kilogramov. Išlo o 293 kg v bench presse, 388 kg v mŕtvom ťahu a 395 kg v drepe. 

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Powerlifterská extra trieda, ktorá v istom období prijíma až 5500 kcal denne

Larry Wheels je skutočná hora svalov. Meria približne 185 cm a trénuje naozaj tvrdo. Podobne, ako jeho kolegovia vie, že strava by u neho mala byť na prvom mieste. Aby dokázal dvíhať ťažké váhy, počas objemovej fázy prijíma až neuveriteľných 5500 kcal.

Rozhodujúcim faktorom jeho úspechu je však aj samotný tréning. Ak sa chcete dozvedieť, ako Larry Wheels trénuje, rozhodne nevynechajte naše video. Okrem toho v ňom nebudú chýbať ani ďalšie detaily z jeho života, ako napríklad koníčky či iné fitness aktivity, ktorým sa venuje.

Čo si o fenomentálnom Larrym Wheelsovi myslíte vy? Patrí vo svete powerlifterov právom na popredné miesta alebo fandíte niekomu inému? Na vaše názory sa tešíme v komentároch. Ak sa vám video páčilo, budeme radi za každé zdieľanie.

Zdroje:

[1] Larry Wheels Professional Powerlifter – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/larry-wheels/

[2] Larry Wheels Wiki, age, height, net worth, girlfriend. Steroids? – https://biographypedia.org/larry-wheels-wiki-age-height-net-worth-girlfriend-steroids/

[3] Michael Weinreb - Wheels in Motion: The Rise of Larry "Wheels" Williams – https://www.muscleandfitness.com/athletes-celebrities/interviews/wheels-motion-rise-larry-wheels-williams/

[4] Larry Wheels – https://www.larrywheels.com

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *