Kayla Itsines: Autorka programu Bikini Body Guide, aplikácie Sweat a jedna z najúspešnejších fitness tréneriek

Kayla Itsines: Autorka programu Bikini Body Guide, aplikácie Sweat a jedna z najúspešnejších fitness tréneriek

Kayla Itsines je austrálska fitness trénerka s gréckymi koreňmi, ktorú poznáte pravdepodobne vďaka jej úspešným cvičebným programom a aktivite na sociálnych sieťach. Narodila sa 21. mája 1991 a už od detstva mala veľmi kladný vzťah k športu. Milovala basketbal a vo svojich 15 rokoch začala cvičiť aj silovo. V 18 rokoch ju však svet fitness pohltil natoľko, že sa rozhodla svojmu koníčku venovať naplno, absolvovala trénerský kurz na austrálskom fitness inštitúte a v malej posilňovni začala trénovať prvých klientov. 

Pomáhala však aj študentom v školských tímoch, aby dosiahli lepšie výsledky. Trénovala ich ako športovcov, vďaka čomu zlepšovali svoju výkonnosť a navyše im prednášala o stravovaní. Na sledovanie ich progresu používala fotky pred a po. Tie potom zdieľala na svojom novozaloženom instagramovom účte, ktorý na tieto účely vytvorila v auguste 2012. Týmto spôsobom prilákala stovky tisíc sledovateľov za niekoľko mesiacov, ktorí túžili po spolupráci s Kaylou Itsines. Ako ale môže jeden človek uspokojiť dopyt toľkých ľudí?

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

E-kniha Bikini Body Guide a aplikácia Sweat umožňujú cvičiť odkiaľkoľvek

S riešením Kayle pomohol jej vtedajší partner Tobi Pearce, ktorý pôsobil tiež ako fitness tréner, a tak spoločne vytvorili firmu s názvom Bikini Body Training. Na začiatku roka 2014 tak vyšla pod jej záštitou prvá e-kniha Bikini Body Guide, podľa ktorej cvičili ľudia po celom svete, a tak mala veľmi skoro na konte cez milión stiahnutí. Nasledujúci rok Kayla pre veľký úspech spustila aplikáciu „Sweat with Kayla“, ktorá s obmenami funguje dodnes a nájdete ju pod názvom: Sweat: Fitness App For Wome‪n. Zacvičiť si takisto môžete podľa Kayly a jej profilu na YouTube alebo Instagrame.

Ako vyzerá jedálniček Kayly Itsines? 

Okrem tréningu sa však Kayla zaujíma aj o stravu, a tak nie je prekvapením, že sa jej e-knihy venujú tiež zloženiu jedálnička. Tipy na zdravé jedlá zdieľa okrem iného vo svojom profile na Instagrame, kde ju na začiatku roka 2021 sledovalo okolo 12,5 milióna ľudí. Kayla je známa aj tým, že nepije alkohol. Prekvapivo to nie je z dôvodu vysokého obsahu kalórií, ale kvôli smrti blízkej osoby na otravu alkoholom. Uvedomuje si, že jedlo je viac než len palivo pre telo, a tak dbá na kvalitu. Verí vo vyváženú stravu a nie je zástankyňou vyraďovania celých skupín potravín, pokiaľ k tomu človek nemá zdravotný dôvod. 

Ako vyzerá jeden deň na tanieri Kayly Itsines?

  • Ak raňajkuje doma, zvyčajne je veľa sezónnej zeleniny a dva toasty. Nesmie však chýbať ani obľúbená káva. V prípade raňajok mimo domova volí miešané vajcia. 
  • Obedy má skôr jednoduché. Nepohrdne šalátom, do ktorého dá tuniaka v konzerve, bazalku, uhorku, papriku, paradajku a cibuľu. Dresing vytvorí z oleja, balzamika, sušeného oregana, soli a z čierneho korenia. Ak obeduje mimo domova, rada si dá napríklad suši alebo letné závitky.
  • Často večeria s ďalšími členmi rodiny. Vtedy má na výber z rôznych druhov cestovín, šalátov či mäsa. Pokrm si zloží tak, aby obsahoval bielkoviny, sacharidy a zeleninu.
  • Podľa potreby dopĺňa hlavné jedlo aj o desiatu, akou je napríklad čerstvé ovocie s jogurtom, medom a škoricou. Ak má chuť na slané jedlo, voľba môže padnúť napríklad na tzatziki.

Tvrdá diagnóza a možné problémy s otehotnením

Pokiaľ sa vám život tejto fitnesky zdá až príliš dokonalý, verte, že si zažila aj niekoľko väčších životných strastí. Už v dospievaní mala problémy s hormonálnou nerovnováhou. Pravidelne trpela veľkými bolesťami pri menštruácii, nevoľnosťami a kŕčmi, ktoré ju čím ďalej, tým viac obmedzovali v bežnom fungovaní, v dôsledku čoho jej bola časom potvrdená diagnóza s názvom endometrióza. Toto ochorenie je veľkým strašiakom žien, lebo môže spôsobovať problémy s otehotnením. Kayla je však veľká bojovníčka a aj tejto výzve sa postavila čelom. O tom svedčí fakt, že v apríli 2019 porodila zdravé dievčatko, a tak si nakoniec splnila svoj sen o materstve.

„Vždy som mala vášeň a snahu plniť si svoje vlastné ciele a sny. Budem vždy tvrdo pracovať na tom, aby som mohla pomáhať ľuďom,“  hovorí o sebe Kayla. 

Ako ste na tom vy – poznáte túto mladú úspešnú fitness podnikateľku? A skúšali ste si už zacvičiť podľa jej programov? Podeľte sa s nami o svoje skúsenosti. 

Zdroje:

[1] Endometriosis Has Completely Changed My Relationship With My Body – https://www.cosmopolitan.com/health-fitness/a35718023/kayla-itsines-endometriosis-announcement-surgery-2021/

[2] THE BIKINI BODY CULT OF KAYLA ITSINES – https://www.bloomberg.com/features/2016-cult-of-kayla/

[3] Become Fitter, Stronger & More Confident! – https://www.kaylaitsines.com/collections/guides

[4] 'I've not had alcohol in six years': Fitness guru Kayla Itsines explains why she doesn't drink - and it's NOT because of the calories – https://www.dailymail.co.uk/femail/article-4835006/Kayla-Itsines-explains-doesn-t-drink-alcohol.html

[5] Kayla Itsines Just Had Her Baby And The Instagram Post Is Crazy Adorable – https://www.womenshealthmag.com/fitness/a27305795/kayla-itsines-instagram-birth-announcement/

[6] A DAY IN THE LIFE OF 26-YEAR-OLD KAYLA ITSINES — THE MOST INFLUENTIAL FITNESS STAR ON EARTH — WHO HAS A 7-MILLION STRONG INSTAGRAM FOLLOWING – https://www.independent.co.uk/life-style/life-kayla-itsines-most-influential-fitness-star-on-earth-million-instagram-following-blogger-exercise-a7964136.html

[7] My Day On A Plate – https://www.kaylaitsines.com/blogs/lifestyle/my-day-on-a-plate

[8] Kayla Itsines – https://www.kaylaitsines.com

[9] The Untold Truth Of Kayla Itsines – https://www.thelist.com/128410/the-untold-truth-of-kayla-itsines/

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *