John Cena: Jedna z najväčších hviezd WWE, ale aj talentovaný raper či herec

John Cena: Jedna z najväčších hviezd WWE, ale aj talentovaný raper či herec

John Cena
Autor fotografie: MTV International
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:John_Cena_interview_2018.jpg

John Felix Anthony Cena sa narodil 22. apríla v americkom štáte Massachusetts. Už ako dieťa ho veľmi priťahoval šport. Lásku k nemu podporilo aj štúdium na Springfield College, ktoré absolvoval titulom z fyziológie telesných cvičení a pohybu tela. Školu reprezentoval vo futbale, kde hral dokonca na poste kapitána. Jeho talent podporovala rodina a mnohí mu predpovedali sľubnú kariéru. Napriek tomu sa však s futbalom rozhodol seknúť, čo odôvodnil tým, že je naň vraj príliš malý.

Presťahovanie do Kalifornie mu navždy zmenilo život

Po skončení školy hľadal John šťastie na druhom konci Ameriky. Učarovala mu Kalifornia, kde sa usadil blízko ikonickej pláže Venice Beach. Zamestnal sa v miestnom Gold’s Gyme, kde svoje najlepšie roky strávil aj Arnold Schwarzenegger. John si tam privyrábal praním ručníkov. Jeho začiatky naozaj neboli jednoduché a istý čas kvôli chýbajúcim peniazom dokonca prespával v aute.

Neskôr sa mu podarilo zamestnať na mieste vodiča limuzíny. Popritom mu učarovalo posilňovanie, no výsledkymi nijak zvlášť nevynikal. Fitko mu aj napriek tomu navždy zmenilo život. Spoznal tam totiž chlapíka, ktorý mu povedal o kurzoch Ultimate Pro Wrestlingu (UPW). Išlo o predchodcu dnešnej najznámejšej wreslintgovej organizácie WWE.

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Talent s robotickým štýlom boja a prehratý debut vo WWE

John Cena predvádzal v ringu pomalé sekavé pohyby, ktoré pripomínali robota. Z toho vznikla aj jeho prezývka Prototype, ktorá odkazovala na kombináciu človeka a robota, resp. kyborga. Úspechy vo wrestlingu na seba nenechali dlho čakať a svoj prvý titul získal v roku 2000, pod záštitou UPW. 

Práve tam si Cenu všimli kompetentní z vysnenej organizácie WWE, kde o rok neskôr podpísal zmluvu. Do svojho prvého zápasu nastúpil ako náhrada za známeho The Undertakera. Postavil sa proti olympijskému šampiónovi Kurtovi Anglemu. Ak čakáte happy ending, nuž asi budete sklamaní. John Cena síce v zápase dominoval, no jeho debut vo WWE napokon skončil prehrou. 

Raper, herec a jeden z najbohatších wrestlerov

John Cena
Autor fotografie: Krystal Bogner
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:WWE_Champion_John_Cena_2013.jpg

Napriek nevydarenému štartu bolo WWE pre Johna Cenu v najbližších rokoch spanilá jazda. Na svoje konto si tam pripísal 16 víťazstiev a štyrikrát sa mu podarilo dominovať vo Wrestlemanii. Od roku 2016 patrí k najlepšie plateným zápasníkom na svete. Jeho celkový majetok sa odhaduje na 55 miliónov dolárov. 

John Cena je tiež známy aj ako raper. Na konte má dokonca platinový album You Can’t See Me a veľmi rád svoj rapový talent predvádza aj v ringu.Do tretice sa nestratí ani na filmovo plátne. Mohli ste ho vidieť napríklad vo filmoch The Marine, Legendary či Ferdinand, kde prepožičal hlas hlavnej postave – animovanému býkovi. Strihol si aj úlohu moderátora v detskej show Are you smarter than a 5th grader? a najnovšie ho na plátne môžeme vidieť ako brata Dominica Torreta v akčnej sérii Fast & Furious 9.

Tréningy 5-krát do týždňa a 7 jedál denne

Športové úspechy Johna Cenu sú poháňané aj pevnou vôľou. Cvičí 5-krát do týždňa a každý deň sa snaží venovať inej svalovej partii. Tréningy má rozdelené na nohy a brucho, hrudník, ruky, ramená a chrbát. Drinu v posilňovni sa snaží podporiť aj bohatou dávkou živín.

Denne jedáva 7 jedál bohatých na bielkoviny. Zvyčajne raňajkuje vajíčka a vločky. Počas dňa nepohrdne proteínovou tyčinkou a jeho obed pozostáva zo zeleniny a akéhokoľvek druhu mäsa. Na večeru sa snaží jesť kuracie s hnedou ryžou a pred spaním si zvykne dať ešte proteín a banán.

Patríte k fanúšikom Johna Cenu? Ak sa o jeho živote chcete dozvedieť viac, určite nevynechajte naše video. Okrem iného v ňom zistíte, prečo je John muž so srdcom na pravom mieste. Ak sa vám článok páčil, budeme radi za každé zdieľanie.  

Zdroje:

[1] John Cena – https://www.biography.com/athlete/john-cena

[2] John Cena Childhood Story Plus Untold Biography Facts – https://childhoodbiography.com/john-cena-childhood-story-plus-untold-biography-facts/

[3] John Cena Height, Weight, Age, Girlfriend, Wife, Family, Biography and More – https://starsunfolded.com/john-cena/

[4] John Cena BIO – https://www.thefamouspeople.com/profiles/john-cena-10085.php

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *