Tento recept poteší všetkých kuchárov, ktorí chcú pri varení zašpiniť čo najmenej riadu. Tieto špagety z jedného hrnca sú totiž skvelou pochúťkou, po ktorej vám v kuchyni nezostane spúšť. Chutia perfektne, takže ak máte radi taliansku kuchyňu, máte jasný tip na ďalší obed.
Budeme potrebovať:
- 400 g krájaných paradajok v konzerve
- 200 g špagiet
- 150 g zero bolonskej omáčky
- 100 g kuracieho mäsa v konzerve (nemusí byť)
- 10 g parmezánu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 cibuľa
- olej v spreji
- korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- oregano podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Dáme si predhriať rúru na 190 °C. Vezmeme si zapekaciu misu, vystriekame ju olejom v spreji a dáme do nej neuvarené špagety, ktoré si prelomíme na polovičky, pridáme prelisovaný cesnak, olúpanú a nakrájanú cibuľu, oregano, soľ i korenie a všetko opatrne premiešame.
Potom pridáme konzervu paradajok, bolonskú omáčku, nakrájanú papriku, prípadne aj kuracie mäso. Podľa potreby dolejeme vodou a všetko zamiešame.
Takto pripravenú zmes dáme do rúry a pečieme asi 45 – 55 minút, potom by mal byť povrch zlatistý a omáčka hustá. Počas pečenia priebežne kontrolujeme, prípadne pridáme ešte trochu vody. V polovici pečenia všetko premiešame. Keď máme hotovo, vytiahneme z rúry, posypeme parmezánom a môžeme sa hneď pustiť do servírovania.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia aj s mäsom (celkom 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 545 kcal |
Bielkoviny | 32 g |
Sacharidy | 90 g |
Tuky | 5 g |
Vláknina | 6 g |
Tak čo, nalákali sme vás na túto dobrotu s nádychom Talianska?
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár