Fitness recept: Zapečené špagety

Fitness recept: Zapečené špagety

Tento recept poteší všetkých kuchárov, ktorí chcú pri varení zašpiniť čo najmenej riadu. Tieto špagety z jedného hrnca sú totiž skvelou pochúťkou, po ktorej vám v kuchyni nezostane spúšť. Chutia perfektne, takže ak máte radi taliansku kuchyňu, máte jasný tip na ďalší obed.

Budeme potrebovať:

Zapečené špagety - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Dáme si predhriať rúru na 190 °C. Vezmeme si zapekaciu misu, vystriekame ju olejom v spreji a dáme do nej neuvarené špagety, ktoré si prelomíme na polovičky, pridáme prelisovaný cesnak, olúpanú a nakrájanú cibuľu, oregano, soľ i korenie a všetko opatrne premiešame.

Zapečené špagety - príprava

Potom pridáme konzervu paradajok, bolonskú omáčku, nakrájanú papriku, prípadne aj kuracie mäso. Podľa potreby dolejeme vodou a všetko zamiešame.

Takto pripravenú zmes dáme do rúry a pečieme asi 45 – 55 minút, potom by mal byť povrch zlatistý a omáčka hustá. Počas pečenia priebežne kontrolujeme, prípadne pridáme ešte trochu vody. V polovici pečenia všetko premiešame. Keď máme hotovo, vytiahneme z rúry, posypeme parmezánom a môžeme sa hneď pustiť do servírovania.

Zapečené špagety

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia aj s mäsom (celkom 2 porcie)
Energetická hodnota545 kcal
Bielkoviny32 g
Sacharidy90 g
Tuky5 g
Vláknina6 g

Tak čo, nalákali sme vás na túto dobrotu s nádychom Talianska?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *