Tandoori cícer je super jednoduchý recept z jedného hrnca, po ktorom nehrozí, že by vám zostala kuchyňa plná špinavého riadu. Vďaka použitému koreniu má pokrm exotický nádych, ktorý si získa vaše chuťové poháriky hneď po prvom súste. Skvele sa hodí k akejkoľvek prílohe. My sme zvolili zero ryžu, môžete ale pokojne vyskúšať aj pečivo alebo ho jesť samotný, to už je na vás.
Na cícer budeme potrebovať:
- 300 g sterilizovaného cíceru bez nálevu
- 250 g cherry paradajok
- 70 g paradajkového pretlaku
- 30 ml olivového oleja
- 10 g datľového sirupu
- 5 strúčikov cesnaku, olúpaných a ponechaných vcelku
- 1 ČL soli
- ½ červenej papriky
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL mletého koriandra
- 1 ČL kajenského korenia
- chilli vločky podľa chuti
Na podávanie budeme potrebovať:
- zero ryžu (ak ju nemáte, môžete použiť aj klasickú, tým sa zvýši podiel sacharidov v recepte)
- ľubovoľný šalát
- dresing na šalát podľa chuti, skúsiť môžete napríklad zero dresingy alebo light majonézu
- nasekaný koriander na ozdobenie
- citrón alebo limetku
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Postup nemôže byť jednoduchší. Všetky ingrediencie, ktoré sú na cícer potrebné, dáme do jedného pekáča alebo hrnca vhodného do rúry a dôkladne ich premiešame.
Zakryjeme ho prikrývkou (ak ju nemáme, použijeme alobal), vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme približne 75 minút, kým sa paradajky nebudú rozpadať a cesnak nezmäkne.
Počas pečenia celú zmes niekoľkokrát premiešame. Potom ju už stačí vytiahnuť z rúry a môžeme servírovať.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia bez prílohy (spolu 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 431 kcal |
Bielkoviny | 15 g |
Sacharidy | 50 g |
Tuky | 17 g |
Vláknina | 9 g |
Jednoduché, nutrične výživné a lahodné. Presne také je toto jedlo. Pre milovníkov zdravého a chutného jedla značka ideál.
Neváhajte a zdieľajte svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár