Brandon Curry: Milionár, odporca rutiny a Mr. Olympia 2019

Brandon Curry: Milionár, odporca rutiny a Mr. Olympia 2019

Brandon Curry je ďalšou z výrazných osobností vo svete bodybuildingu. Jeho tréningy sú dokonalým príkladom anti-rutiny, pretože svoje tréningové plány rád obmieňa a cvičí skôr v režime freestyle. Dôkazom toho, že tento štýl dokonale funguje sú napríklad jeho tituly Arnold Classic či Mr. Olympia. Brandon rád motivuje ostatných aj na svojom Instagrame, kde ho sleduje vyše milión fanúšikov. Ako vyzerá jeho život? 

Ako šesťročný si prosil k narodeninám činky

Profesionálny bodybuilder Brandon Curry sa narodil 19. októbra 1982 v Nashville, Tennessee. K činkám ho to ťahalo už keď mal šesť rokov. Práve vtedy si k narodeninám želal činky značky Hulk Hogan. Malý Brandom okrem svetoznámeho wrestlera obdivoval aj akčných hrdinov G.I.Joe či kultové postavy Sylvestra Stalloneho – Ramba a Rockyho Balbou. 

Nechýbalo veľa a Brandon Curry mohol byť známy skôr ako gymnasta. V detstve ho totiž na hodiny gymnastiky prihlásili jeho rodičia. On sám však o tento šport neprejavil veľký záujem a mal radšej niečo akčnejšie. Na strednej škole sa venoval dokonca niekoľkým športom, konkrétne wrestlingu, futbalu a trojkombinácii – beh, skok a hod do diaľky. 

Od futbalu k bodybuildingu a prvým úspechom

Kým na strednej bol Brandon aktívny v niekoľkých športoch, na vysokej už presedlal len na futbal. Po čase sa však ukázalo, že ho veľmi nenapĺňa a zelenú dostalo posilňovanie. Prvé Curryho úspechy prišli v roku 2003. Tešil sa vtedy z výhry na súťaži Supernatural Bodybuilding. 

O tri roky neskôr získal druhé miesto v NPC Junior National Championships, kde s výškou 170 cm vážil 86 kíl, čo ho zaradilo do kategórie light-heavy weight. Veľmi sa v nej neohrial, pretože v priebehu nasledujúceho roka nabral ďalších 12 kg svalovej hmoty a katapultoval sa tak do kategórie ťažkej váhy. 

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Víťaz Arnold Classic a Mr. Olympia 

Pre Curryho bol prelomový rok 2017, kedy začal naplno využívať svoj potenciál. To mu prinieslo ovocie na súťažiach Arnold Classic a Ferrigno Classic, kde v priamom súboji porazil Cedrica McMillana. Neskôr nastúpil na prípravu do kuvajtského Oxygen Gymu. Tréningy pre Brandona neboli jednoduché, pretože musel na niekoľko mesiacov opustiť svoju manželku a deti. Aj keď mu veľmi chýbali nevzdal sa a poctivo makal na svojich snoch.

Prvýkrát v živote sa mohol sústrediť len na tréning, stravu a odpočinok. A čo mu to prinieslo? V roku 2018 sa stal obrovskou senzáciou na Olympia Weekend, kde obsadil 5. miesto. O rok neskôr si však siahol na to, o čom sníva väčšina jeho kolegov. Získal prvé miesto na Arnold Classic v Ohiu a svoj úspech ešte znásobil na jednej z najprestížnejších bodybuilderských súťaží. Áno, z Brandona Curryho sa stal Mr. Olympia 2019.

Milionár a milovník freestyle tréningov

Curry získal za triumf v súťaži Mr. Olympia prémiu 400-tisíc dolárov. Jeho celkový majetok sa však odhaduje na 5 miliónov. Je ženatý so svojou dlhoročnou priateľkou a bývalou bodybuilderkou Brandy Leaver, s ktorou vychovávajú 1 dcéru a 3 synov. Brandon pri cvičení nefandí nudnej rutine.

Miluje freestyle a cviky rád obmieňa. Medzi jeho najobľúbenejšie patria mŕtvy ťah, bench press a drepy. Trénuje 4 až 5-krát do týždňa, no cez víkendy si vždy dáva pauzu a venuje sa len rodine. Brandon zvyčajne jedáva 7 až 8 jedál denne, prevažne ovsené kaše, vajíčka, zeleninu, mäso, ovocie, ryžu, orechy a sladké zemiaky.


Čo vás na živote a progrese Brandona Curryho zaujalo najviac? Ak sa vám článok páčil, budeme vďační za každé zdieľanie.

Zdroje:

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *