Fitness recept: Krémové tiramisu s podmanivou chuťou

Fitness recept: Krémové tiramisu s podmanivou chuťou

Radi by ste si pripravili zdravý fitness dezert, no ani sami neviete aký? Máme pre vás skvelý tip! Vyskúšajte naše krémové tiramisu, ktoré si vás podmaní svojou chuťou a vyváženým nutričným zložením.  

Potrebujeme:

  • 500 g jemného polotučného tvarohu
  • 200 g dlhých piškót
  • 100 g Erythritu
  • 250 ml silného espressa
  • 20 ml rumu
  • 3 vajíčka
  • nesladené kakao na posypanie
Ingrediencie na tiramisu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme tým, že si uvaríme silné espresso, do ktorého vmiešame 20 ml rumu. Túto kávovo-rumovú zmes necháme úplne vychladnúť. Medzitým zmiešame v hrnci 100 g erythritu s 50 ml vody, a necháme variť na miernom plameni, až kým sa erythrit neroztopí. To, že je Erythrit roztopený spozorujete vďaka malým bublinkám, ktoré sa začnú tvoriť na hladine tejto zmesi. V mise rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtka od bielkov. Samostatne vyšľaháme žĺtka, ku ktorým počas šlahania pridáme polovicu ešte teplého rozpustného erythritu. Následne vyšľaháme bielka do tuhého snehu, ku ktorým počas šľahania pridáme zvyšnú zmes z erythritu. Do vyšľahaných žĺtkov primiešame tvaroh. Keď je krém hladký, jemne doňho zapracuje vyšľahaný sneh z bielkov.

Postup prípravy tiramisu

Pripravíme si sklenenú formu. My sme pri tomto recepte použili formu s rozmermi 19 cm x 29 cm. Do vychladenej kávovo-rumovej zmesi si namočíme piškóty, nie však na dlho, aby sa nerozmočili. Následne ich poukladáme do formy a nanesieme na ne polovicu krému. Na krém ukladáme zvyšné namočené piškóty, na ktoré rozotrieme druhú polovicu krému. Pripravené tiramisu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne celú noc. Pred servírovaním ho jemne posypeme nesladeným kakaom. Mňam!

Fitness recept - Krémové tiramisu s podmanivou chuťou
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 KÚSOK (CELKOVO 12 KÚSKOV)
Kalórie122
Bielkoviny7 g
Sacharidy15 g
Tuky4 g

Veríme, že si na tomto lahodnom krémovom tiramisu pochutnáte aj vy. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho podporiť zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *