Fitness recept: Nepečený Oreo cheesecake

Fitness recept: Nepečený Oreo cheesecake

Ak aj vy zbožňujete sušienky Oreo, tak si v nasledujúcich riadkoch prídete na svoje. Pripravili sme si pre vás recept na nepečený Oreo cheesecake vo fit verzii, ktorý si vás okrem úžasnej chuti získa aj slušným podielom bielkovín. Aj vy ste sa práve zamilovali? Neváhajte a poďte sa pustiť do prípravy!

Na prípravu korpusu potrebujeme:

Na prípravu krému potrebujeme:

  • 500 g syru (Gervais, Philadelphia,…)
  • 200 g ricotty
  • 1 odmerku proteínu Just Whey s vanilkovou príchuťou
  • 50 g podrvených Oreo sušienok
  • 10 g želatiny do krému

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si sušienky nalámeme na menšie kúsky, primiešame k nim ovsené vločky a všetko spolu pomelieme na prášok. Medzitým si rozpustíme kokosový olej, ktorý potom pridáme k pomletej zmesi a opäť mixujeme, kým sa nám všetky suroviny pekne nespoja. Vzniknutú zmes vložíme do tortovej formy (my sme použili formu o priemere 20 cm), ktorú si vopred vystelieme papierom na pečenie, alebo vystriekame kokosovým olejom v spreji.

Zmes rovnomerne roztlačíme na dno nádoby, a takto prichystaný základ vložíme na 30 minút do mrazničky.

Medzitým si pripravíme krém. Syr, ricottu a proteín spolu miešame, kým nám nevznikne jednotná hmota s krémovou textúrou. Želatínu si pripravíme podľa návodu a primiešame ju do krému, pridáme podrvené Oreo sušienky a všetko spolu dôkladne zmiešame. Po pol hodine vytiahneme korpus z mrazničky a vylejeme naň krém, ktorý rovnomerne rozotrieme. Takto pripravený cheesecake necháme cez noc v chladničke, aby stuhol. Na druhý deň ho ozdobíme podľa chuti a fantázie a môžeme podávať! Mňam!

Fitness recept: Nepečený Oreo cheesecake
Nutričné hodnoty
na 1 porciu (celkovo 9 porcií)
Kalórie340
Bielkoviny14 g
Sacharidy24 g
Tuky21 g

Veríme, že si na tomto nadýchanom krémovom Oreo cheesecaku pochutíte rovnako ako my, a ak by ste sa so svojimi známymi radi o tento recept podelili, nezabudnite ho s nimi zdieľať.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *