4 tipy na budovanie svalovej hmoty pre ženy

4 tipy na budovanie svalovej hmoty pre ženy

V dnešnej dobe je obezita pokročilým problémom a štíhle či vyšportované ženy začínajú byť dokonca až odchýlkami. Z pohľadu priemerného človeka, byť štíhly nie je žiaden problém. Ale iba vyšportovaný človek vie, kde ho „tlačí topánka najviac“.

Chcete dosiahnuť štíhle, fit a dobre tvarované telo? Potom sa smelo mustite do čítania týchto tipov, ktorých dodržiavanie vám pomôže dosiahnuť pekne vytvarované telo a premenia vás na hotovú šupu.

1. Jedzte viac a jedzte správne

Niektoré ženy namietajú, keď im niekto tvrdí, že musia jesť viac, aby budovali svalstvo. Ale neprekladajte si slovné spojenie „jesť viac“ ako „žrať toľko, koľko len môžete“. Práve v tom je ukrytý rozdiel. Budovanie sily alebo svalovej hmoty je o jedení správneho množstva kalórii, nie o jedení prázdnych kalórií. Takže zmena stravy, ktorú vo svojom režime urobíte, by mala byť založená na vyváženej strave a množstve kalórií.

2. Poddajte sa výzvam a budujte silu

Nebojte sa ťažkých silových tréningov preto, že si myslíte, že akonáhle začnete tvrdo trénovať, stanú sa z vás maximálne svalnaté mužatky. To sa nestane. Budovane svalstva nie je až natoľko jednoduché. Ak naopak začnete dvíhať váhy, pomôže to v posilňovaní výsledkov, po ktorých túžite.

4 tipy na budovanie svalstovej hmoty pre ženy

Svaly vybudujete len vtedy, keď s nimi budete naozaj tvrdo pracovať. Koncept budovania svalov je založený na tom princípe, že rozbije vaše svaly, a následne ich vráti väčšie a silnejšie. Počas silového tréningu sa zamerajte na tréning cielený na špecifickú skupinu svalov – ramená, hamstringy, hrudník, chrbát, brucho, biceps, triceps, štvorhlavý stehenný sval a lýtka.

Ako žena sa snažte vybudovať svalovú hmotu, veď máte oproti mužom obrovskú výhodu. Áno, čítate správne. Máte väčšiu kontrolu nad rastom vášho svalva, čo je tiež dôvod, prečo z vás nevyrastie gigantický Hulk v ženskom prevedení. Tento rozdiel medzi mužom a ženou je spôsobený hladinou testosterónu. Muži majú tieto hladiny, samozrejme, vyššie ako ženy, takže im svaly rastú rýchlejšie a zisk na svalovej mase je viditeľnejší.

3. Zapamätajte si…

Je pochopiteľné, že ste chudé žieňa, ktoré túži po fit tele. Ale nedovoľte, aby vaša túžba zlinčovala vaše telo. Počas budovania svalovej hmoty a silového tréningu, vaše telo zažíva obrovský stres. Je preto dôležité dopriať mu odpočinok. Dajte si preto medzi tréningmi krátke prestávky. Počkajte aspoň 48 hodín, a až tak trénujte rovnaký sval. Odpočinok umožňuje, aby sa váš sval opravil a rástol na pohľad, ale aj silovo.

4 tipy na budovanie svalovej hmoty pre Ženy oddych fitness

4. Zvýšte intenzitu

Zameriavate sa na tréning, to je dobré. Ale časom je dôležité zameriavať sa aj na zvýšenie jeho intenzity. Vysokointenzívne cvičenie pomáha pri spaľovaní kalórií, zvyšuje sekréciu hormónov, ktoré podporujú odbúravanie tukov. Tu je niekoľko ďalších tipov, ako zvýšiť intenzitu tréningu:

Zvýšiť odolnosť prostredníctvom vyrátaných a dobre rozdelených intervalov: Ak strategicky začnete zvyšovať váhy, začnete posúvať limity vašich svalov. To pomáha pri zabezpečovaní rastu svalov postupuje rovnomerným tempom.

Stimulácia rastu novým cvičením: Opakovanie je dobré, ale tréning na budovanie svalstva by nemal stagnovať. Skúste začleniť do svojho tréningového plánu nové cviky, aby ste precvičovali každú časť tela.

• Pridajte si supersérie: Znamená to, že pracujete na dvoch cvikoch pre rovnakú svalovú partiu bez toho, aby ste si dopriali odpočinok. Podporí to rast svalov využitím rôznych svalových vlákien.

• Obmedzte aeróbny tréning: Dlhotrvajúce aeróbne cvičenie má katabolické účinky, ktoré vás energeticky vyšťavia. Táto energia je dôležitá pri budovaní svalov, a preto aeróbne cvičenie vytvára prekážku v raste svalov.

4 tipy na budovanie svalovej hmoty pre Ženy

Pevne veríme, že vám tieto 4 tipy pomôžu pri získavaní tela vašich snov. Ak sa vám článok páčil, podporte ho zdieľaním a možno tak pomôžete svojim známym.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *