Optimum Nutrition Srvátkové izoláty

Srvátkové izoláty od výrobcu Optimum Nutrition je kategória obsahujúca proteíny známe tiež pod skratkou WPI (Whey Protein Isolate). Ide o proteíny vyrobené z mlieka, ktoré majú priaznivé aminokyselinové spektrum. Pri výrobe sa najprv vytvorí srvátkový koncentrát, z ktorého sa následne pomocou filtrácie produkuje izolát. Vďaka tomu vzniká produkt, ktorý je „čistejší. To znamená, že má vyšší podiel bielkovín (80 % a viac), ale naopak menej mliečneho cukru (laktózy) a tuku, navyše je dobre vstrebateľný. Toto zloženie teda ocenia predovšetkým siloví športovci v diéte a tí, ktorí chcú čo najčistejší zdroj bielkovín alebo majú problém s trávením laktózy. Ukážkovými zástupcami proteínov z tejto kategórie sú Pure IsoWhey či IsoFue. A pokiaľ patríte medzi fanúšikov sviežich ovocných príchutí, určite si obľúbite Clear Whey IsoFue.

 Zobraziť viac

Pre koho je vhodný srvátkový proteínový izolát?

  • Silovo cvičiacich športovcov či vytrvalcov, ktorí chcú po tréningu podporiť regeneráciu. 
  • Každého, kto chce pomôcť so splnením optimálneho príjmu bielkovín. 
  • Ľudí, ktorí sa snažia schudnúť a potrebujú zvýšiť príjem bielkovín. 
  • Kuchárov a kuchárky, ktorí chcú navýšiť obsah bielkovín v jedlách.
  • Osoby v rekonvalescencii po úraze. 
  • Kohokoľvek, kto chce telu dodať kvalitné bielkoviny.

Ako dávkovať srvátkový proteínový izolát?

Pri srvátkových proteínoch sa obvykle odporúča dávka 0,25 – 0,3 g bielkovín na kg telesnej hmotnosti. Pokiaľ sa však nechcete trápiť počítaním, neurobíte chybu, keď si dáte 20 – 40 g zmesi. To zodpovedá viac či menej naplnenej 30 g odmerke. Hornú hranicu v podobe 40 g proteínu ocenia najmä športovci po silovom tréningu celého tela, keď je potreba bielkovín v organizme ešte vyššia.

Ako používať srvátkový proteínový izolát?

  • Najklasickejším spôsobom konzumácie je jeho zmiešanie s vodou či mliekom a vytvorenie lahodného nápoja po tréningu alebo kedykoľvek počas dňa.
  • Výborne chutí tiež v ovsených a iných kašiach, ktoré dochutí a obohatí o potrebné bielkoviny. 
  • Môžete ho pridať do cesta a vytvoriť bielkovinami nabité dezerty.
  • V neochutenej verzii sa hodí na prípravu slaných pokrmov, napríklad proteínovej pizze.
  • Dá sa pridať aj do smoothies či kávy. Tieto nápoje takto jednoducho obohatíte o potrebné bielkoviny. 

Chcete sa dozvedieť viac o proteínoch a ich správnom výbere? Potom by vám nemal ujsť náš článok Aký proteín si vybrať? Srvátkový koncentrát, izolát alebo hydrolyzát?

 Zobraziť menej
Kategória neobsahuje žiadne produkty.