Fitness recept: Crème brûlée

Fitness recept: Crème brûlée

Kto tiež miluje našľahané sladké krémy, ktoré uspokoja chute na sladké, nezaťažia príliš žalúdok, a navyše osviežia v teplých letných dňoch? My sme si túto dobrotu zamilovali po prvom ochutnaní a ručíme za to, že s ním maximálne ohromíte aj akúkoľvek návštevu.

Budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 170 °C. Potom si v hrnci ohrejeme smotanu s mliekom, nesmie však vrieť. Bokom si vyšľaháme žĺtky s xylitolom, kukuričným škrobom a vanilkovými flavor drops. Mala by z toho vzniknúť hustejšia pena. Postupne k tejto zmesi prilievame horúcu zmes mlieka a smotany. Dôkladne vyšľaháme. Takto hotovú tekutinu si rozdelíme do 3 misiek a potom ich položte do vysokého plechu.

Crème brulée pred pečením

Do neho potom nalejeme vriacu vodu tak, aby boli misky čo najviac ponorené. Dávajte ale pozor, aby sa voda nedostala až do mištičiek s krémom. Plech s mištičkami opatrne presuňte do rúry a pečte 35 – 40 minút. Po upečení nechajte vychladnúť pri izbovej teplote a potom misky na pár hodín presuňte do chladničky. Tesne pred podávaním posypte lyofilizovanými malinami.

Crème brûlée
Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 3 poháriky)
Energetická hodnota190 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy14 g
Tuky12 g
Vláknina1 g

Tento luxusný dezert s vylepšeným zložením si zamilujú všetci maškrtníci. A uvidíte, že s ním ohromíte aj akúkoľvek návštevu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *