Kto tiež miluje našľahané sladké krémy, ktoré uspokoja chute na sladké, nezaťažia príliš žalúdok, a navyše osviežia v teplých letných dňoch? My sme si túto dobrotu zamilovali po prvom ochutnaní a ručíme za to, že s ním maximálne ohromíte aj akúkoľvek návštevu.
Budeme potrebovať:
- 200 ml 12 % smotany na varenie
- 200 ml polotučného mlieka
- 20 g xylitolu
- 15 g (cca 1 PL) kukuričného škrobu
- 2 žĺtky
- vanilkové flavor drops podľa chuti
- 10 g lyofilizovaných malín na ozdobenie
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 170 °C. Potom si v hrnci ohrejeme smotanu s mliekom, nesmie však vrieť. Bokom si vyšľaháme žĺtky s xylitolom, kukuričným škrobom a vanilkovými flavor drops. Mala by z toho vzniknúť hustejšia pena. Postupne k tejto zmesi prilievame horúcu zmes mlieka a smotany. Dôkladne vyšľaháme. Takto hotovú tekutinu si rozdelíme do 3 misiek a potom ich položte do vysokého plechu.
Do neho potom nalejeme vriacu vodu tak, aby boli misky čo najviac ponorené. Dávajte ale pozor, aby sa voda nedostala až do mištičiek s krémom. Plech s mištičkami opatrne presuňte do rúry a pečte 35 – 40 minút. Po upečení nechajte vychladnúť pri izbovej teplote a potom misky na pár hodín presuňte do chladničky. Tesne pred podávaním posypte lyofilizovanými malinami.
Tento luxusný dezert s vylepšeným zložením si zamilujú všetci maškrtníci. A uvidíte, že s ním ohromíte aj akúkoľvek návštevu.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár