Alexandra Bring o tréningu a motivácii

Alexandra Bring o tréningu a motivácii

Stretli ste sa už s menom Alexandra Bring? Ak nie, určite ste už zazreli aspoň niektorú z fotografií tejto mladej fitness divy. Dovoľte, aby sme vám predstavili Alexandru – švédsku fitness modelku, ktorá nahradila opätky párom Nike. Táto nová, nádejná a celým svetom zbožňovaná švédka očarilacelý svet láskou k cvičeniu, vzhľadom a určite aj roztomilou tvárou.

Čo o Alexandre musíte vedieť?

Alexandra Bring je síce len pseudonym, v skutočnosti sa volá Alexandra Tornegren, no kto by si toto severské meno zapamätal? Alex je veľmi často prirovnávaná k fitness guru, Jen Selter, kvôli podobnosti postavy.

Je viac než jasné, že táto vzhľadom typická severanka miluje aktívny životný štýl. Už od 12 rokov sa venovala gymnastike a možno aj na odporúčanie otca, ktorý súťažil v kulturistike, sa rozhodla, že skúsi cvičenie aj ona. Táto fitness modelka s telesnou výškou 167 cm aváhou 52 kg sa špecializuje hlavne na jednu časť tela- zadok. Zjavne je naň patrične hrdá, pretože ho rada zviditeľňuje na sociálnych sieťach a jej zadok žne slávu po celom internete.

„Mojou víziou je motivovať čo najviac ľudí k tomu, aby sa cítili dobre!“

Alexandra nie je známa len vďaka svojim „selfie“ v posilňovni, ale najmä vďaka dych berúcim video blogom. Prevádzkuje totižto jeden z najväčších fitness blogov v Švédsku, ktorý sa zaoberá témami, ako je fitness, zdravé stravovanie, tréningové plány, motivácia, ale tiež mentálne zdravie.

Tieto témy jej vôbec nie sú cudzie, pretože vyštudovala výživné poradenstvo, a takto svoje znalosti a skúsenosti môže aplikovať na blogu a šíriť ich svetu. Drží sa názoru, že všetko do seba zapadá ako puzzle, a dôležité je dosiahnuť rovnováhu a vzťah medzi fyzickým a duševným zdravým. Jej víziou je motivovať čo najviac ľudí k tomu, aby sa cítili dobre.

Alexandra Bring a tréningy

Alexandra trénuje naozaj intenzívne päťkrát do týždňa po dobu 45 minút až 1h. Jeden tréning venuje vždy drepom a ťažkým tlakom, pri ktorých jej pomáha a trénuje ju jej dobrý priateľ a tréner Anders. Ďalšie dva tréningy venuje nohám, nasleduje tréning chrbta a bicepsu. Posledný tréning venuje svalovým partiám hrudníka, bicepsu a ramien. Samozrejme, svoje tréningy obmieňa podľa svojich aktuálnych cieľov. Čo sa týka kardio tréningov, táto fitness diva ho veľmi nevyhľadáva, ale zameriava sa radšej na kvalitný strečing. Jej tréningové plány nájdete na jej fitness blogu.

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Mnoho ľudí je toho názoru, že je ťažké začať s pravidelným cvičením. Mala si aj ty tento pocit na začiatku?

Áno. Bolo pre mňa ťažké dostať sa do rutiny. Myslím si, že existuje len málo ľudí, ktorí sa po svojom prvom tréningu dostanú do tohto kolobehu a začnú trénovať pravidelne. Je to o tom, že je potrebné konať, namiesto „už od zajtra začnem“, čo je naozaj jednoduché.

Akú máš motiváciu trénovať?

Keď cvičím a správne sa stravujem, mám lepší spánok, cítim sa oveľa spokojnejšie a som šťastná. Práve toto ma motivuje. Je to hlavný dôvod, prečo trénujem. Získať vypracovanú postavu chápem už len ako bonus.

Spomínala si motiváciu, aký tip by si dala čitateľom ohľadom motivácie?

Myslím, že je veľmi dôležité mať ciele. Nastavte si realistické ciele, a keď ich dosiahnete, bude to ako potvrdenie toho, že sa všetka tvrdá práca vyplatila.

Aké tipy by si dala začiatočníkom, ktorí ešte len chcú začať s cvičením. Čo je podľa teba najlepší spôsob ako začať?

Určite odporúčam začať s osobným trénerom, aj keď viem, že to nie je vždy možné pre všetkých. Ak nemáte osobného trénera, je veľmi dôležité, aby ste boli opatrní, pretože nie je nič jednoduchšie ako dospieť k zraneniu. Napríklad pri tréningu nôh sú háklivé kolená.

Predtým ako začnete skúšať drepy alebo výpady, vygooglite si o tom, ako ich robiť správne, tak aby ste neboli zranený. Taktiež počkajte s väčšími váhami dovtedy, kým nebudete ovládať techniku dokonale. Ďalším tipom je spisovať si plán vášho tréningu ešte pred odchodom do posilňovne. Keď nemáte plán je jednoduché len navštevovať posilňovňu bez toho, aby ste vedeli, čo máte robiť.

Čo robíš, keď máš zlý deň a nemáš chuť trénovať?

Nestáva sa to príliš často, že absolútne nemám chuť trénovať, ale samozrejme, každý má raz za čas takýto deň. Keď sa veľmi necítim na tréning, snažím sa robiť aspoň niečo. Napríklad sa donútim aspoň ku krátkemu tréningu. Robím to zvyčajne takto, ale niekedy tréning celkom vynechám.

Nenahraditeľná dvojica, ktorá sa však nakoniec rozdelila

Je celkom normálne, že vám po prečítaní tohto článku a videní fotografií tejto pozitívne naladenej krásky behá v myšlienkach otázka, či je táto kráska slobodná. Alexandra tvorila po dlhé roky pár s osobným trénerom a fitness modelom menom Ako Rahim. Okrem toho, že sa Ako venuje Crossfitu, je tiež gladiátorom v švédskom TV seriály s nečakaným názvom, Gladiátor. Momentálne však už spolu nechodia a Alexandra si našla druhého muža, s ktorým má už aj bábätko Lou.

Na záver ešte jedna perlička. Možno si spomínate na tričko “Yes, I Squat” / „Áno, drepujem.“ Alexandra Bring je práve tou mladou slečnou, ktorá toto známe tričko prakticky vymyslela a dala vyrobiť.

Pevne veríme, že sme vás spoločne s Alexandrou inšpirovali a namotivovali k vyšším výkonom. Ak sa vám článok páčil, budeme radi za podporu prostredníctvom jeho zdieľania

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *