Cviky a tréningy

Cviky a tréningy je kategória, ktorá vám pomôže zostaviť si tréning na doma aj do posilňovne. V článkoch nájdete cviky na jednotlivé svalové partie a celé telo. Vďaka tomu, že sa naučíte cvičiť správne, ľahšie dosiahnete svoje ciele, či už ide o rast svalov alebo chudnutie.

Ako na tréning v posilňovni? 

Či už ste začiatočník alebo pokročilý, určite vás zaujíma, ako si zostaviť vlastný tréningový plán alebo aké váhy dvíhať pre rast svalov, sily a chudnutie. Vaše ciele pritom dosiahnete  ľahšie, keď sa budete vedieť vyhnúť najčastejším tréningovým chybám. Nájdete tu tipy na cviky na zadok a nohy, ramená, chrbát, biceps, triceps či brucho a core. Výsledky z tréningu najlepšie podporíte kvalitnou stravou a regeneráciou

Ako cvičiť s vlastnou váhou?

Aj cvičenie s vlastnou váhou vás môže dostať do formy. Naučte sa, ako najlepšie precvičiť zadok bez použitia záťaže alebo ako do tréningu zaradiť rôzne variácie plankov a ďalšie cviky na brucho. Ak si chcete zatrénovať aj vonku, napríklad na workoutovom ihrisku, tiež oceníte inšpiráciu na cviky na hrazde pre začiatočníkov aj pokročilých.

Aké pomôcky môžete využiť pri tréningu? 

Tréningovú rutinu vám spestria aj zaujímavé fitness pomôcky. Cvičili ste už niekedy s medicinbalom, gumou alebo balančnou podložkou? Obľúbeným športovým príslušenstvom je aj švihadlo, ktoré je ideálne na HIIT alebo iný intenzívny kardio tréning. A ak je vašou doménou silové cvičenie a hľadáte spôsob, ako zdvihnúť väčšie váhy napríklad na mŕtvy ťah, uľahčia vám to trhačky

Láka vás vytrvalostný šport či chcete rehabilitovať?

Vaše telo ocení aj kardio tréning. Preto nie je na škodu vyskúšať cyklistiku, beh alebo plávanie, ktoré majú množstvo zdravotných benefitov. Dôležitý je aj strečing a mobilita, a tak je užitočné vedieť cvičiť jogu či správne používať foam roller.

Ako si poradiť so zdravotnými problémami? 

So športom sa spájajú aj občasné úrazy a bolesti. Určite tak chcete vedieť, čo robiť, keď si natiahnete sval alebo vás trápi tenisový lakeť. Tiež vám poradíme, ako predchádzať bolestiam chrbta alebo ako cvičiť  s boľavými alebo praskajúcimi kolenami.

Zobraziť viac Zobraziť menej