Multivitamíny

Multivitamíny je kategória s komplexnými produktmi, ktoré obsahujú dôležité esenciálne látky. Tie si naše telo vo väčšine prípadov nedokáže samo v dostatočnom množstve vyrobiť, a preto je dôležité ich pravidelné dopĺňanie. Hlavnou zložkou, ktorá tvorí multivitamínové doplnky, sú samozrejme vitamíny. Tie sa podieľajú na všetkých metabolických procesoch v tele a ich dostatok je tak úplne kľúčový pre správny chod organizmu. Ovplyvňujú totiž rast, regeneráciu, trávenie, získavanie energie z prijatých živín, nervový systém, imunitu a ďalšie nevyhnutné procesy.

 Zobraziť viac

Obvykle ich potrebujeme každý deň v hmotnosti niekoľkých desiatok miligramov či jednotiek mikrogramov. Množstvo, ktoré naše telo vyžaduje, sa odvíja od pohlavia, veku, energetického príjmu, úrovne fyzickej aktivity, miery pociťovaného stresu a ďalších faktorov. Multivitamínové doplnky sú preto často zamerané na určité skupiny ľudí, aby dokázali spoľahlivo uspokojiť ich potreby. Často sú rozdelené podľa pohlavia, čomu je potom uspôsobené množstvo použitých vitamínov a tiež obsah ďalších látok.

  • V multivitamínoch pre ženy, ako je napríklad Multivitamín Vita Pink, tak nájdete navyše napríklad kyselinu hyalurónovú, ktorá sa spája s vplyvom na vzhľad pleti. Nechýbajú však ani vybrané minerálne látky, ako je zinok, ktorý sa postará o zdravie vlasov, nechtov či pokožky, a navyše má vplyv aj na reprodukčné funkcie.
  • Mužom je potom určený zase Multivitamín Men's Essentials. Ten je navyše obohatený o tráviace enzýmy a nootropiká, čo sú látky používané s cieľom podpory pamäti, učenia a pozornosti. V zložení však nechýbajú ani rastlinné extrakty a silné antioxidanty, ktoré bojujú s oxidačným stresom.
  • A ak chcete mať doma multivitamín pre mužov aj ženy, rozhodne nešliapnete vedľa s Vitality complexom, ktorý obsahuje všetky potrebné látky. Skvelou voľbou je však aj Lipozomálny Multivitamín, ktorý vyniká svojou vysokou vstrebateľnosťou a využiteľnosťou.
  • Pre deti od 3 rokov je tu potom multivitamín vo forme cmúľacích tabliet so skvelou ovocnou príchuťou.

V akých formách môžete prijímať multivitamíny?

  • Kapsuly a tablety nemusíte nič pripravovať, stačí prehltnúť. 
  • Šumivé tablety majú spravidla výbornú chuť a môžu fungovať ako spestrenie pitného režimu. 
  • Práškové zmesipodobne ako šumivé tablety môžu fungovať ako skvelé spestrenie pitného režimu, keď nimi dochutíte vodu.

V tejto kategórii nájdete komplexné produkty obsahujúce potrebné multivitamíny pre deti, dospelých, športovcov, nešportovcov a každého, kto chce podporiť svoje zdravie a vitalitu. A ak sa chcete dozvedieť viac informácií o všetkých vitamínoch, ich delení, funkciách, odporúčaných dávkach i prejavoch nedostatku a nadbytku, nemal by vám ujsť náš článok Kompletný sprievodca vitamínmi: Na čo slúžia, ako spoznať nedostatok a koľko ich prijímať.

S výberom toho najlepšieho multivitamínu potom pomôže článok Skutočne potrebujete užívať multivitamíny?

 Zobraziť menej
Kategória neobsahuje žiadne produkty.