Fitness recept: Perníčkový proteínový dezert do pohára

Fitness recept: Perníčkový proteínový dezert do pohára

Snáď žiadna sladkosť nie je pre Vianoce typickejšia ako perník. Zvyčajne však ide o dobrotu, ktorá je vhodná skôr ako dezert ku káve. My sme sa ale rozhodli tento pohľad zmeniť. Vytvorili sme preto lahodný pohár, ktorý chutí po perníčkoch, ale navyše obsahuje aj nadýchaný tvarohový krém a šťavnaté jabĺčka. Táto vianočná dobrota vás naladí na zimné počasie, a navyše 100 % uspokojí aj tie najrozmaznanejšie jazýčky.

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Na jablkovú vrstvu budeme potrebovať:

  • 20 g xylitolu
  • 2 stredne veľké jablká
  • 2 PL vody 
  • 1 ČL škorice
  • šťavu z ½ citróna
Perníčkový proteínový dezert do pohára - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Orechy si rozmixujeme najemno v mixéri alebo namelieme mlynčekom a zmiešame s múkou, xylitolom, proteínom, sódou a perníkovým korením. Potom pridáme aj vajcia s medom a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ by sa nám lepilo, pridáme ešte trošku múky. Cesto necháme chvíľu odležať v chladničke a potom si ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 3 mm hrúbku. Vykrojíme si pár perníčkov na ozdobu (ideálne je voliť menšie tvary) a zvyšok cesta necháme rozvaľkaný bez vykrojenia. Perníčky aj zvyšok rozvaľkaného plátu presunieme opatrne na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 170 °C asi 8 – 10 minút.

Medzitým si pripravíme krém. V miske si vyšľaháme tvaroh s medom a vanilkovým proteínom, pokiaľ nebude mať jemnú konzistenciu. Potom sa pustíme do prípravy jablčnej vrstvy. Jablká olúpeme, zbavíme ich jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. V hrnci ich na miernom stupni dusíme domäkka spoločne s xylitolom, vodou, citrónovou šťavou a škoricou. Počas toho miešame, aby sa nám jabĺčka neprichytili. A blížime sa do finále. Upečený a vychladený perníkový plát si nalámeme na menšie kúsky, ktoré budeme potrebovať na prípravu 3 pohárov. Časť z nich dáme na dno pohárov, na to ďalej vrstvíme tvarohový krém a vychladené jabĺčka.

Perníčkový proteínový dezert do pohára ingrediencie na vrstvy

Tento postup opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie. Perníčkové poháriky necháme vychladiť v chladničke a potom môžeme podávať. Pred servírovaním ich samozrejme nezabudneme ozdobiť pripravenými vykrojenými perníčkami.

Perníčkový proteínový dezert do pohára
Nutričné hodnoty

1 pohárik (celkom 3 poháriky)

Energetická hodnota519 kcal 
Bielkoviny30 g 
Sacharidy70 g
Tuky11 g
Vláknina10 g

Videorecept na perníčkový proteínový dezert do pohára

Perníčky k Vianociam jednoducho neodmysliteľne patria. No a keď sa spoja so šťavnatými jabĺčkami a tvarohovým krémom, vznikne dokonalá dobrota, ktorá vás spoľahlivo naladí na vianočnú nôtu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *