Ak vás už nudia klasické palacinky z múky, vajec a mlieka, poďte s nami skúsiť túto menej obvyklú verziu z quinoy a proteínu. Sú krásne vláčne, nadýchané, a navyše si vás získajú svojou skvelou chuťou. Kvôli vareniu quinoy síce príprava trvá o niečo dlhšie ako u klasických palaciniek, ale nenechajte sa odradiť. Výsledok za to rozhodne stojí.
Budeme potrebovať:
- 250 ml nízkotučného mlieka
- 170 g hladkej múky
- 50 g quinoy
- 30 g vanilkového proteínu
- 12 g kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- štipku soli
+ kokosový olej alebo olej v spreji na vymazanie panvice
Na ozdobenie budeme potrebovať:
- 100 g gréckeho jogurtu s 0 % tuku
- 30 g jahôd (dajú sa použiť aj lyofilizované jahody)
- 10 g arašidového masla
- 10 g nasekaných mandlí
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Začneme tým, že prepláchneme quinou a potom ju uvaríme domäkka podľa návodu na obale. Po uvarení ju necháme vychladnúť.
V miske si následne zmiešame hladkú múku, studenú quinou, vanilkový proteín, kypriaci prášok a štipku soli. V ďalšej miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a všetko nalejeme do druhej misky k zmesi múky, quinoy a ďalších surovín. Všetko dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
Následne rozohrejeme panvicu s kokosovým olejom alebo ju postriekame olejom v spreji a nalejeme na ňu približne tretinu cesta. Opekáme asi 2 – 3 minúty z každej strany alebo kým nebudú palacinky dozlatista. Takto pripravíme aj zvyšné palacinky.
Hotové palacinky podávame ozdobené gréckym jogurtom, arašidovým maslom, nasekanými mandľami a nakrájanými jahodami.
Náš tip: Palacinky môžeme vylepšiť aj sladkými zero omáčkami.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 palacinka (spolu 3 palacinky) |
---|---|
Energetická hodnota | 452 kcal |
Bielkoviny | 29 g |
Sacharidy | 60 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 3 g |
Ak chcete dodať svojim palacinkám úplne nový chuťový rozmer, túto verziu z quinoy a proteínu určite musíte skúsiť. Poteší zložením aj chuťou.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár