Harrison Twins a ich krutý tréningový plán na nohy

Harrison Twins a ich krutý tréningový plán na nohy

Harrison Twins alebo Harrisonové dvojčatá sú medzinárodní fitness modely a online kauči. Mohli ste sa s figúrou stretnúť na obálkach časopisov po celom svete, ktorý zaujali rovnakými postavami a jedinečnosťou vo svete fitness.

Rýchle zhrnutie

• Meno: Owen Harrison
• Vek: 24
• Výška: 178 cm
• Hmotnosť: 85 kg

• Meno: Lewis Harrison
• Vek: 24
• Výška: 178 cm
• Hmotnosť: 85 kg

Ešte pred niekoľkými rokmi boli nohy Harrison Twins ich slabinou. Vďaka tomuto tréningu na objem nôh sa stali ich silnou stránkou. Ako sami tvrdia, stále by ste sa počas svojho tréningu mali dostať do bodu, keď začnete pociťovať, že už viac nevládzete. V momente, keď sa vynárajú pochybnosti z únavy a bolesti, začínate rásť psychicky aj fyzicky.


Sissy drep nás dostáva do zlomového bodu. Dorážame ním cvičenie hneď po Leg Presse a Hack drepe, takže nie je žiaden čas na oddych. Takto sa zapájajú všetky svalové vlákna v nohách.


Obaja z bratov majú inú silu, ale pri drepoch nie je žiaden rozdiel v tom, ako na nich vplývajú – obaja len získavajú. Pozrite sa na ich nohy –  sú úplne rovnaké. Sú to predsa dvojčatá!

Estetický dizajn

Ako sami tvrdia, obaja trénujú kvôli estetike. Tréning so závažím pomáha budovať hmotu, ale keď trénujete pre estetiku, výživa má prednosť. Stravu pravidelne sledujú a dávajú pozor na načasovanie sacharidov. „Jeme hlavné porcie sacharidov po tréningu a ťažíme z nárastu hladiny inzulínu, aby pomohol preniesť sacharidy do svalov, takže sa nám neukladajú ako tuky.“

Ich obľúbeným jedlom sú proteínové cestoviny, a to nie len preto, že telo dostáva potrebné sacharidy, ale taktiež aj extra proteíny. Je to rýchle jedlo a často ich zmiešajú s konzervou tuniaka. Dvojčatá odporúčajú, aby ste zvýšili hladinu bielkovín kedykoľvek môžete.

Tatiež nezabúdajú pripomenúť, že sa držia bokom od sacharidov niekoľko hodín pred tréningom, čo umožňuje telu využiť uložený tuk ako palivo počas tréningov. Takto získavajú vzhľad, aký chcú. Trénujú ozaj tvrdo a zdravo sa stravujú.

„Nikdy však nie sme spokojní. To je kľúč k udržiavaniu nášho vzhľadu.“

„Snažíme sa docieliť rovnaký vzhľad, pretože sme dvojčatá a to je naša značka. Nenakladáme si absurdné váhy na tyč. Nesnažíme sa preťažiť tyč. Sústredíme sa na kontrakciu, čas pod napätím a správne tempo pre zisk svalov a estetiky. Všimnete si, že všetky cviky v našej rutine na nohy zahŕňajú tempo.“

Na tréning sa dobre pripravte

Pred tréningom si Harrisonové dvojčatá doprajú dávku predtréningového stimulantu, ktorý ich dobre našlape. Milujú ten pocit energie, ktorý ich nasmeruje k tréningu nôh. Obaja užívajú predtréningový stimulant pred tréningom a v čase, keď začínajú zahrievaciu sériu. Vtedy sa celý ich svet skĺbi do stojanu na drepy a neexistuje nič iné. Uprednostňujú kombináciu kreatínu, kofeínu a beta-alanínu, ktorá im dodá dávku energie, nevyhnutnú na dokončenie tréningu na nohy s potrebnou intenzitou.

Ako sami tvrdia: „Už dávno sme sa však naučili, že predtréningovka nie je dosť. Áno, dostane vás to do chodu, ale energia potrebuje byť spárovaná so zotavovaním. Počas tréningov konzumujeme BCAA pre extra energiu a naštartovanie zotavovania. Druhá polovica zotavovania zahŕňa vplyv srvátkového proteínu po každom tréningu. Taktiež užívame proteín počas dňa, aby sme udržali hodnoty bielkovinovej syntézy potrebné pre budovanie a udržanie svalov.“

„Máme ambivalentný vzťah k drepom, na jednej strane ich milujeme a na druhej nenávidíme. Sú dni, keď sa musíme prekonať a pretlačiť sa cez to. Nerobíme drepy s ťažkými váhami. Radi sa zameriavame na objem našich nôh, takže naloženie tyče, až kým sa nebude ohýbať je niečo, čo nerobíme. Zameriavame sa na veľa opakovaní a poriadnu kontrakciu.“

Ako vyzerá ich tréning nôh?

Harrison Twins začínajú tréning zahrievacími sériami drepov a leg extension pre akési „pred vyčerpanie“. Prvú časť tréningu tvoria drepy a vertikálne Leg Presy, pretože to sú jedny z najlepších cvičení, ktoré naštartujú nohy. Potom pokračujú trojsériou na kvadricepsy, vrátane zlomového sissy drepu na rozpálenie nôh. Nasledujú hamstringy v ďalšej trojsérii pre nepretžité rozpálenie zadného reťazca.

Quad Extension je jedným z ich najobľúbenejších cvikov na nohy, pretože prichádza tesne pred koncom ich tréningu a dvojčatá si môžu konečne sadnúť. Aby ste získali vytúženú slzu na vašom vastus medialis (stredný široký sval), zaistite a podržte extenzie a potom pomaly robte excentrickú fázu. Skombinujte to s cvikom Hamstring Curl a dostanete klasickú supersériu.

Tréning končia sériou Calf Press-ov, aby spálili zvyšky energie. Zahŕňajú oboje, Calf press v stoji aj v sede, aby zasiahli šikmý sval lýtka aj dvojhlavý sval lýtka.

Harrison Twins a ich tréning na nohy

1. Zahrievacia séria:

• Drep – 4 série, 10 opakovaní, 3:1:2, bez oddychu

• Leg extension – 3 série, 12-15 opakovaní, 3:1:2, oddych 30 sekúnd

2. Séria:

• Drep – 4 série, 10 opakovaní, 2:1:2, bez oddychu

• Vertikálny leg press – 4 série, 10 opakovaní, 3:1:2, oddych 2 minúty

3. Trojséria:

• Leg press – 3 série, 30 opakovaní, 3:1:2

• Hack squat – 3 série, 10 opakovaní, 3:1:2

• Sissy drep – 3 série, 10 opkovaní, 3:1:2, oddych 2 minúty

4. Trojséria:

• Hamstring curl v sede – 4 série, 10-12 opakovaní, 3:1:2

• Mŕtvy ťah s jednoručkami a pevnými nohami – 4 série, 10 opakovaní, 3:1:2

• Hamstring curl v stoji – 4 série, 10 opakovaní, 3:1:2, oddych 2 minúty

5. Séria:

• Leg extension – 4 série, 10-12 opakovaní, 2:1:2

• Hamstring curl v ľahu – 4 série, 10 opakovaní, 2:1:2, oddych 90-120 sekúnd

6. Séria:

• Calf slay press – 4 série, 20 opakovaní, 2:1:2

• Calf press v sede – 4 série, 20 opakovaní, 2:1:2, oddych 90 sekúnd

Čo si myslíte o Harrisonových dvojčatách a ich tréningu na nohy? Dá vám zabrať? Skúsite ho? Napíšte nám do komentárov. Ak sa vám článok páčil, podporte ho zdieľaním. 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *