Ako schudnúť

V tejto kategórii článkov si na svoje príde každý, koho zaujíma, ako rýchlo schudnúť. Nájdete tu praktické tipy, ktoré vám pomôžu dosiahnuť trvalé výsledky. Neexistujú totiž žiadne tablety, lieky, káva, čaj či iné nápoje alebo koktaily na chudnutie, ktoré by za nás odmakali všetku drinu.

Preto na to pôjdeme múdro, a to pomocou kalorického deficitu. To zjednodušene znamená, že je potrebné prijímať menej energie, než vydáme. Aby sme zistili, koľko čoho jesť, pomôžeme si kalkulačkou energetického príjmu, ktorá nám spočíta to správne množstvo energie a makroživín. Ďalej v článkoch zistíte, ako schudnúť aj bez špeciálnych diét, na čo sa zamerať pri chudnutí brucha alebo stehien a ako spáliť kalórie navyše.

Ako jesť pri chudnutí?

Z našich článkov sa tiež naučíte, ako si zostaviť jedálniček na chudnutie, prečo je také dôležité jesť pri redukcii hmotnosti bielkoviny alebo ako sa zbaviť chutí na sladké. Celý proces vám môžu uľahčiť doplnky stravy, ako sú napríklad proteíny na chudnutie alebo spaľovače tuku. Cenné rady tu nájdete aj v prípade, že sa púšťate do chudnutia po pôrode alebo sa chcete zbaviť povianočných kíl.

Ako cvičiť pri chudnutí?

V tejto kategórii nechýbajú ani články o pohybe, ktorý by mal byť neoddeliteľnou súčasťou zdravého chudnutia. Za najefektívnejšiu sa považuje kombinácia silového tréningu s vytrvalostnými aktivitami. Medzi ne patrí napríklad beh, chôdza, cyklistika či plávanie.

Takže predtým, ako sa do chudnutia pustíte, spomeňte si, že nepotrebujete žiadne drastické diéty, detoxy ani skratky. Najlepšou cestou k dlhodobo udržateľnej štíhlejšej postave je kalorický deficit doplnený silovým tréningom a ďalším pohybom, ktorý vás bude baviť.

Zobraziť viac Zobraziť menej

9 tipov pre vyrysovaný six-pack

Ako na vyrysovaný six-pack? Prestaňte hľadať zázraky v podobe 5-minútových najúčinnejších cvikov na brucho. Okrem tréningu je potrebné zamerať sa aj na stravu, spánok a regeneráciu. V článku poradíme, ako na to.

Čítaj viac >