12 vecí, ktoré musíte vedieť predtým ako začnete randiť s fitnesskou

12 vecí, ktoré musíte vedieť predtým ako začnete randiť s fitnesskou

Vo dvojici sa to ťahá lepšie! Poznáte toto príslovie? Každá žena si vedľa seba predstavuje svojho princa a každý muž zase vysnívanú ženu vhodnú do koča aj do voza. Obzvlášť ženu s perfektnou fitness postavou, ktorú by mu nejeden kamarát závidel. Páni, viete však, aké je to randiť s fitnesskou? Za jej úspechmi sa skrýva mnoho driny a pravidiel, s ktorými sa jednoducho budete musieť zmieriť. Pozrite sa spolu s nami na 12 vecí, ktoré by ste mali vedieť predtým, ako začnete na fitnessky vôbec myslieť.

1. Ak nemáte záľubu v posilňovaní, asi si nebudete rozumieť

V prvom rade by ste si mali uvedomiť, že pre fitnessku a zarytú športovkyňu sú šport a pohyb prioritou. Ak nemáte záľubu v cvičení alebo nechodíte do posilňovne, môže sa stať, že nenájdete spoločnú reč a budete sa cítiť mimo jej sveta.

2. Nikdy jej nehovorte, že je príliš svalnatá

Nikdy jej nekecajte do toho ako vyzerá. Ak je profesionálnou fitnesskou a pripravuje sa na súťaže, bude dodržiavať prísny jedálniček a tvrdo trénovať. Na jej bruchu budú viditeľné tehličky a na tele nenájdete ani gram tuku. Je to proste jej vášeň a ak jej do toho budete veľa rozprávať, môže sa ľahko stať, že vás pošle k vode. Táto rada nad zlato však platí nielen na fitnessku, ale na každú ženu. Vybrali ste si ju takú aká je, prečo by teda mala na sebe čokoľvek meniť?

Fitnesska a tréningový plán

3. Má rada aj jedlo, a to veľmi

To, že je stále fit a jej jedálniček tvorí zdravá strava, ešte neznamená, že si raz za čas nedopraje nejaké kalorické jedlo alebo cheat meal. Nepohrdne burgrom, hranolkami ani pizzou. Navyše, ak má za sebou namáhavý tréning, pravdepodobne bude jej apetít ešte vyšší. Skúste ju v tom podporiť a za žiadnych okolností jej nevyhadzujte na oči, že rada je. Radšej si naštudujte, čo obnáša podvádzanie v strave fitnessky v našom článku Cheat meal – čo je to a ako funguje “podvádzanie” v stravovaní športovcov.

Fitness stravovanie, cheat meal

4. O jedlo sa nikdy nedelí

Desí vás, koľko si toho vaša priateľka naloží na tanier a zje? Pamätajte však, že aj keď má na tanieri obrovský steak a kopec zeleniny, nemôžete z jej porcie ochutnávať. Vo väčšine prípadov totiž fitnesska na svojom tanieri nevidí len jedlo, ale presný počet kalórií. Má detailne vyrátané, koľko čoho musí zjesť, preto by ste jej nikdy nemali kradnúť z taniera.

5. Nežiadajte od nej, aby sa vzdala posilňovania

Prekáža vám, že trávi veľa času v posilňovni? Nikdy od nej nežiadajte, aby sa vzdala toho, čo ju napĺňa. Ak to s cvičením myslí vážne a bude si musieť vybrať medzi vami a tréningom, skúste hádať čo si vyberie? Tréning je jej život a venuje mu všetok svoj voľný čas. Ak má nastavený presný tréningový plán, radšej jej doň nezasahujte. Bude to však znamenať, že s ňou možno strávite menej času, ako by ste chceli.

6. Nebudete mať problém kúpiť jej darček

Nájsť ten správny darček pre priateľku môže byť niekedy veľmi ťažké a stojí to hodiny premýšľania. Pri fitnesske však tento problém mať nebudete. Existuje totiž široká škála fitness príslušenstva, ktorým jej zaručene vyčaríte úsmev na perách. Navyše kvalitným príslušenstvom môžete vyriešiť aj vyššie spomínaný problém. Ak jej darujete pomôcky na domáci tréning, nebude musieť tráviť toľko času vo fitku.

Zároveň platí, že ak máte doma bežkyňu, športovkyňu alebo zanietenú fitnessku, nič jej neurobí väčšiu radosť ako športové oblečenie. Pre fitnessku sú legíny, športové podprsenky a trendy tričká na cvičenie “must have” kúskami, ktorých nemá nikdy dosť! Nevyčítajte jej to, radšej prispejte novým kúskom do jej šatníka a ona si vás určite zamiluje.

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

7. Rada sa fotí a je aktívna na sociálnych sieťach

Jej život je o pokroku, chce byť stále lepšia, silnejšia, sebavedomejšia. Veľmi rada si každý svoj úspech zaznamená fotkou. Preto sa pripravte na to, že po návšteve fitka ju budete musieť fotiť, a to nielen z jedného uhla. Fotky spredu, zozadu, zboku a selfíčka budú pravdepodobne na dennom poriadku a vy sa s tým musíte zmieriť. Rovnako ako s faktom, že každá milovníčka fitness bude svoje top fotky zdieľať na sociálnych sieťach. 

Zatnite zuby a prekusnite svoju žiarlivosť. Je totiž veľmi pravdepodobné, že ak sa vám jej aktivity na sociálnych sieťach nebudú páčiť, dlho vašou nebude. Jej fotky pre ňu nie sú len sebaprezentáciou, ale aj spôsobom ako motivuje seba a svojich sledovateľov. 

Fitness a sociálne siete

8. Večne má v ruke šejker

Aj vaša láska vždy niečo mixuje? Proteíny, aminokyseliny, sacharidy, predpokladám, že v tom strácate prehľad. Nebojte sa, ona všetky tie doplnky výživy naozaj potrebuje. Napríklad taký proteín je zodpovedný za to, že po cvičení rýchlejšie regeneruje namáhané telo a rysuje postavu. Ak si navyše dá aj aminokyseliny a vitamíny, je dosť pravdepodobné, že bude plná energie a bude vás tlačiť do nejakej aktivity. Ak sa chcete dozvedieť viac o suplementoch pre ženy, prečítajte si náš článok Aké doplnky výživy sú vhodné pre ženy? a prekvapte svoju polovičku novými vedomosťami.

Výživové doplnky pre ženy

9. Nie je len športový typ

Áno, šport je jej život, miluje ho, to ale neznamená, že nie je tiež pravá dáma. Legíny a pohodlné tenisky tvoria základ jej šatníka, no môžete v ňom nájsť aj vysoké lodičky a krátke minišaty. Svoju fit postavičku predsa nebude skrývať len za dverami fitka. Preto ju určite poteší, ak jej prinesiete kvety, pozvete ju na večeru alebo do divadla a necháte ju prejaviť svoju ženskosť.

Čo by ste mali vedieť, než začnete chodiť s fitnesskou

10. Jej chladnička bude plná jedla v krabičkách

Už sme spomínali, že pravá fitnesska rada a veľa je. Denne dokáže skonzumovať aj 5 – 6 chodov, ktorých príprava nie je vždy jednoduchá. Na to, aby celý deň nestrávila len pri hrncoch má však riešenie. Pripravte sa na to, že vaša drahá polovička si bude pripravovať krabičky s jedlom aj na niekoľko dní dopredu. Pri otvorení chladničky tak pravdepodobne natrafíte na hromadu boxov. Každá fitnesska má totiž vopred vypočítaný svoj denný výdaj, ale i príjem, takže krabičky s jedlom sú cestou k jej úspechu. Ak však budete mať šťastie, možno zdravé boxy plné jedla pripraví aj vám. 

Krabičkovanie, stravovanie, zdravie a fitness

11. Je za každé dobrodružstvo

Vďaka výbornej kondícii a odhodlaniu ju pravdepodobne nebudete mať problém presvedčiť na akékoľvek adrenalínové dobrodružstvo. Samozrejme, ak vyslovene netrpí morskou chorobou alebo strachom z výšok. Užiť si tak s ňou môžete napríklad horolezectvo, splav rieky, náročnú túru alebo dokonca bungee jumping. Pri cvičení sa z tela totiž vyplavujú euforizujúce endorfíny, a tak bude jej túžba po ďalších zážitkoch o to väčšia.

12. Bonus: Môže na zdravý spôsob života presvedčiť aj vás

Záverečný bod nie je ani tak varovaním ako malým bonusom pre vás. Ak máte po svojom boku zanietenú fitnessku, môže sa stať, že na zdravý životný štýl presvedčí aj vás. Samozrejme, to platí len v prípade, že ste cvičeniu neholdovali už predtým. Vďaka nej tak môžete zhodiť nejaké to kilo navyše, popracovať na svalovej hmote a hlavne odhodlať sa žiť zdravo.

Fitness pár

Tak ako páni, zvážite naše rady predtým, ako začnete chodiť s fitnesskou? Neberte však tieto body ako striktnú normu. Pokojne sa môže stať, že natrafíte na fitnessku, ktorá sa im úplne vymyká. Každá žena je predsa jedinečná. Milé fitnessky, veríme, že sme vás týmto článkom pobavili a určite ste sa v niektorom z uvedených bodov našli. Ak sa vám náš článok páčil, neváhajte a podporte ho lajkom a zdieľaním.

Zdroje:

[1] Cosette Jarrett – 10 Things You Should Know Before Dating a Female Fitness Competitor.

[2]https://www.lifehack.org/articles/communication/10-things-you-should-know-before-dating-female-fitness-competitor.html

[3] Lauren Smith – 15 things you need to know before dating a girl who loves the gym.

[4]https://www.cosmopolitan.com/uk/body/a44783/things-you-need-to-know-before-dating-a-girl-who-works-out/

[5] Bodyrock store blog – 17 things you need to know before dating a fit chick!

[6]https://www.bodyrock.tv/blogs/bodyrock-store-blog/17-things-need-know-dating-fit-chick

[7] Christine Schoenwald – 11 Things You Need To Know Before Loving A Woman Who LOVES Fitness.

[8]https://www.yourtango.com/2016284856/11-things-know-before-dating-woman-who-loves-fitness

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *